Banyonun Tavanında Küflenme Neden Oluşur?

banyodaki-su-kacagini-kamerali-cihazlar-ile-bulan-firmalar-789

Bu konu hakkında bilgi toplarken çoğu makalede küf nasıl temizlenir, banyonun tavanı neden küflenir gibi yazılarla karşılaştım. Bunun yerine araştırma yapılarak küfün neden oluştuğu bulunup bir daha olmaması için yapılacak çalışmalar anlatılırsa daha iyi olur. Genelde bu küflerin sebebi banyonun havalandırılamaması sonucu ortaya çıkar. Bazen de üst kat banyodan sızan suyun bıraktığı kalıntılar sonucu meydana gelir. Havalandırma penceresi bulunmayan banyolarda küf kokusu çok olur. Islak halı, paspas gibi tekstil ürünleri kurumadığı zamanlarda içerideki ortamda küf kokusu ağır şekilde hissedilir. Küf bir bakteri çeşidi olduğu için ıslak alanları çok sever. Tavanda oluşan küfler genelde köşe kısımlarda daha çok görülür. Betonun arasından sızan suyun çıktığı yer yeşil renkte olur. Bu durum ancak üst katın banyosu cihazla kontrol edilerek anlayabilirsiniz.

Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55

banyo-tavanindaki-kararalarin-nedeni-arastiiran-firmalar-78

Banyo tavanındaki küf lekelerinin nedenleri nelerdir?Problemin çözümü içn yapılması gerekenler

Herkes evinde bazı sıkıntılar yaşar. Yeni alınan ya da kiralanan bir ev acaba problemini boya kabarması ve parke kabarması sorunlarına iyice bakılır. Ancak kötü bir durum var ki boya kabarması boya yapıldıktan 2 ay sonra ortaya çıkıyor. Yani bir evi aldıktan veya kiraladıktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Hele birde çocuklu evde yatak odasında rutubet varsa bu çocukların olumsuz etkilenerek kalıcı hastalıklara kapılma riski doğurur. Rutubeti anlamanın yolu kabaran duvarlar, aradan belirli bir zaman geçince dökülmeye başlar. Adeta kireç yağmuru gibi halıya dökülen boya pamuk şeklinde duvarda bir iz yapar daha sonra dökülür. Su sızıntısından dolayı kabaran boya genellikle gider borusu kaçağından dolayı böyle yapar. Çünkü temiz su patlasa sadece kabartmayla kalmaz. Alt komşunuza da su damlar böylelikle sizde sızıntının büyük olduğunu anlarsınız. Evinizde kabaran bölgede su tesisatı yok diyebilirsiniz, ancak su yol bulmada çok beceriklidir. Tahmin edemeyeceğiniz kabarmaların nedeni su olabilir.

banyo-tavanindaki-kuflenmelerin-nedenleri-745

Tavandaki boya kabarması su kaçağımı

Genellikle banyonun tavanı küfleniyor diye bayanlar şikayette bulunurlar. Tavandaki boyanın kabarması ve duvarların yerden başlayarak kabarması daha çok yaşanan sıkıntılardır. Tavandaki kabaran bölge sarı ise tuvaletten bir sızıntı olma ihtimali yüksektir. Eğer sadece kabarma varsa sararma yoksa temiz su kaçağı olma ihtimali daha yüksektir. Tüm bunlara rağmen su akıntısı olmadan da boya kabarmaları olabiliyor. Boya öncesinde yapılması gereken bazı işlemlerin boyacı tarafından yapılmaması da boya kabarmalarına neden olmaktadır. Yapılan işçilikten boya kalitesine kadar her şeyin bunda etkisi vardır. Tam olarak sorunu anlamak ve çözüm üretmek için su tesisatındaki kaçağa bakmak şarttır. Aksi takdirde şuradan mı buradan mı diyerek zaman kaybetmekten başka bir şey yapamayız.

Duvarda rutubet sorunu da zor çözülebilen bir sorun olduğundan mutlaka profesyonel bir yardım alınmalıdır. Su tesisatlarında arıza olmadığını fark etmek gerekir. Aksi takdirde kaçıran bir su borusu arayarak çok zaman kaybederiz. Evin güney cephe olması duvarlarda küflenmeyi bitirir. Tabi mantolama ve duvarın hava alabilmesi de çok önemli. Örneğin yağlı boya yapılan bir duvar plastik boya kadar hava almaz ve kara sıvalı bir dairede alçı olan bir duvara göre daha çok hava alır. Pimapen pencerelerde hava almayı engelleyen unsurlardandır. Tüm bunlar bir araya gelince böyle küflenme oluşur.

“Banyonun Tavanında Küflenme Neden Oluşur?” üzerine 20 yorum

  1. Hayırlı işler, evim üçüncü katta, üstüm çatı, banyonun tavanında kararma oldu, çatıya çıktım banyonun tam üstü beton ve hiç nem yada su izi yok. bir kaç kişiye danıştım, kimisi çatı soğuk banyo sıcak olduğu için yapar dedi. kimisi de rüzgarlı havalarda yağmur sepkenli yağıyorsa olukla çatı arasından mantolamadan su sızabilir dedi. Bu arada çatım saç. teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Söylenenler doğrudur. En üst katlarda genellikle bu sorunlar çok olmaktadır. Ama emin olmak isterseniz gelinip bir tespit yapılabilir. 0212 645 33 33 bu numaralardan destek alabilirsiniz. SAYGILARIMIZLA

      Yanıtla
  2. Günaydın usta,

    balkon giderlerinin logara bağlı olması nedeni ile oluşan pis koku dönüşü, banyo giderlerinde de hissedilir mi ? çok zor durumdayız. eğer hissedilmezse yalnızca balkon giderlerindeki bağlantı sorunu nu çözeceğiz.

    Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Vedat bey merhaba öncelikle balkon gideri logara bağlanmaz onun ayrılması gerekiyor daha sonrasında tekrar koku geliyorsa kameralı koku tespit cihazları ile adresinize gelip arızalı noktaları tespit edip onarımını yapıyoruz.

      Yanıtla
  3. Evi aldığımızda tavan sorunlu idi. Üst komşu yaptırdık dedi. Ancak aradan iki üç ay geçince tavan kabardı. Uzun süredir böyle ve son imi üç haftadır kenarlarda yeşillenme oldu. Kaçak ile ilgili tespit maliyeti oluyor mu yoksa tadilat maliyeti mi var sadece bilgilendirseniz sevinirim.

    Yanıtla
    • İyi günler Yusuf Bey. Orada öncelikle kaçak tespiti yapılması gerekiyor. Kaçağın yerinin bulunması lazım. Bir problem var ise üst dairede cihazlar ile bunun tespitini yapıp tadilatı için size fiyat çıkartıyoruz. Kaçağın yerinin bulunması için normalde bir daire ise 150 TL tespit ücreti alıyoruz tamirat fiyatınıda orada size belirtiyoruz efendim.

      Yanıtla
  4. Meraba banyonun tavanından köşeden boya kabarmaya başladı oraya iki kat ısonem sürdük bikaç ay sonra sürülmeyen yerler boya dökmeye başladı üst kattada banyo var tam üstümüzde duşakabin var ama teknesiz mermer üstüne yapılmış içindeki süzgeç hariç dıştada var ama su damlaması yok kırmaya gerek varmı üst kat tabanını cvp verirseniz sevinirim

    Yanıtla
    • İyi günler Tarık Bey. Probleminiz için iki ihtimal var. Birisi mermerlerin arası ve yanlarında derz boşlukları olabilir. İkinci durum ise giderden kaynaklı bir sorun olabilir. Öncelikli olarak mermerlerin yanlarına ve aralarına derz dolgu sürülerek denemeye alınabilir. Sorun devam ederse akıntı aşağıya hala varsa yapmanız gereken giderlerinizin içini kamera ile kontrol etmek. Bu kontrolden sonra sorun ortaya çıkacaktır efendim. Daha profesyonel bir çöçzüm ve daha az hasar ile işi bitirebiliriz.

      Yanıtla
  5. Öncelikle kolay gelsin benim daire eski tip yani karabeton sorum şu alt kata banyo gider in altinda su sizintisi var ve biraz kaparmış acaba bu banyo giderin olduğu yerden mi yoksa boydan boya inen pimaş borudan miki

    Yanıtla
    • İyi günler Eren Bey. Su kaçağı ile ilgili olarak dairenizin kara beton olmasının bu durumda herhangi bir etkisi yoktur. Ayrıca bu durumu sadece giderlere bağlamakta yanlış olur. Belkide su tesisatında ufak bir sızıntı var. Ya da musluk diplerinde gözyaşı kadar ufak bir kaçak olabilir. Bunların testinin yapılıp sağlama alınması gerekiyor. Bu durumdan sonra kamera ile giderlerin kontrolleri yapılır. Sorun ana boruda mı yoksa sadece sizin pimaşınıza mı ait olduğu görülebilir. Yüksek ihtimalle ana boru ile alakalı bir problem değildir. Ana boruda yaşanan sıkıntılar daha yoğun ve daha ciddi akıntılara sebep verir efendim.

      Yanıtla
  6. Alt komşumuza banyodan su kaçağı vardı tadilat yaptırdık tuvalet ve banyoda tavan rutubet oldu boyattırdık bir sene oldu şimdi boyalar dökülüyormuş yeniden su kaçağı mı var yoksa boyalar niye dökülüyor nasıl bir çözüm önerirsiniz teşekkürler

    Yanıtla
    • İyi günler Meral Hanım. Alt kat havasız ve güneş almayan bir yer ise eğer rutubetlenme ve boyada dökülmelere sebep olabilir. Şöyle bir durumda var tabii tadilat yaptırmış olmanız su kaçağını kökten çözdüğünüz anlamına gelmez. Yapılırken bir hata yapılmış olabilir. Ya da yanlış yer değiştirilmiş olabilir. Diğer bir ihtimal ise başka bir daireden sızıp oraya geçmiş olabilir. Bunu anlamanın en kısa ve basit yolu cihazlarla kontrolünün yapılmasıdır. Siz de bir şey yoksa şayet tekrar boşuna kırmamış olursunuz.

      Yanıtla
  7. Merhaba alt komşum duşakabin üstü tavan köşesinde kararma olduğunu söyledi.Bu bizden kaynaklı su sızıntısından mıdır yoksa kendi banyolarının hava almamasından kaynaklı küflenme olabilir mi?Herhangi bir sararma yok tavanda.Sizce sorun nedir

    Yanıtla
    • Tavanda kararma olayı genellikle rutubetten kaynaklı bir durumdur. Ancak bazı dairelerde su sızdıktan sonrada kararma olur. Bunu kesin anlamak için su kaçağı bulan cihazlarımız ile test etmek gerekir. Cihazların sayesinde sorunun tam olarak ne olduğunu tespit edebiliriz. Ofisimizi arayarak servis yazdırabilirsiniz. 0212 647 10 10

      Yanıtla
  8. Merhaba
    Kiraladığım evin banyo tavanını boyattım fakat 1 ay sonra banyo tavanının duş köşesinde yeşerme ve kararmalar meydana geldi aynı zamanda banyo kapısına doğru tavada sarı lekelenme mevcut, su damlaması yok.Üst kata söylediğimizde getirdiği usta borularda sıkıntı olmadığını, yukarı katın izolasyonu da sıkıntı yaratmıyor.Daha önce emilen su bu diye saçma bir açıklamada bulundular.Evim Adana/ Çukurova bölgesinde buraya yakın servisiniz var mı?Bu sorun neden kaynaklanabilir ?

    Yanıtla
  9. Merhabalar bizim banyomuzda belli bi bolgede nemlilik var arada siradada su damliyo ama çok sık degil ust kat komsumuz tamirci cagirdi fakat sorun yok dediler neden oluyor anlayamadik ve sorunun kaynagini bulamadik ne yapabiliriz yada neden oluyor?

    Yanıtla
    • merhabalar kameralı cihazlarla üst katınızdan gelen su kacagını temiz suda nokta pis suda bölge olarak bulabiliriz

      Yanıtla

Yorum yapın

Tıkla Ara