Su faturasını düşürme yöntemleri

cok-gelen-su-faturalarini-engellemenin-yollari-190

Çağımızda geçim sıkıntısı, tüm insanlığın başına büyük bela olmaktadır. Çünkü artık eskisi kadar, küçük şeylerle yetinmeyi bilmiyoruz. Masrafların çoğu, insanların kendine ekstradan çıkardığı şeylerdir. Günümüzün şartları da yaşam için çok şey gerektiriyor. Örneğin insanlar tüketim noktasında su kaynaklarını çok acımasızca kullanıyorlar. Bu kullanımlarla birlikte mecburi olan su kullanımları da mevcuttur. Her gün işine gitmek için tıraş olması gereken beyler, makyaj yapan hanımlar mecburen su kullanırlar ve her gün duş alınır. Su kullanılırken eskiden olduğu gibi boşa gitmesin diyerek altına kova koyma dönemi çoktan bitti. Suyun bu kadar çok kullanılması durumunda da su faturası neden yüksek geliyor sorusu biraz çelişkili oluyor ancak neden su faturası çok geliyor açıklamaya çalışacağız. Su faturasını düşürme yöntemleri nasılmış bakalım.

Su Faturasını Azaltmanın Yöntemleri

Bazen dairelerde su saati arıza yapabilir, arıza sonucunda yanlış tüketim gösterir ve böylece fatura da yüksek gelir. Su parası çok geliyor diyorsanız, sular idaresine başvurmalısınız. Böyle durumlarda İSKİ’ye itirazda bulunup, inceleme yapıldıktan sonra saat arızası ortaya çıkar ve ödemiş olduğunuz fazla miktarı size geri öderler. Ancak saat kontrolünden sonra bir arıza çıkmazsa ve sizden habersiz hattınızda bir kaçak yoksa su tasarruf yöntemlerini denemenin vakti geldi demektir.

Suda tasarruf edebilmek için, ilk önce suyun çok tüketildiği yerleri keşfetmeliyiz. Mesela klozetler çok su israfına neden olurlar. Çünkü sizin klozeti ne için kullandığınızın bir önemi yok, tuşa bastığınız anda ne kadar su gerekirse gereksin haznenin tamamını boşalır. Sifonların iki kademeli olanları da mevcuttur. İki kademeli sifonlarda büyük tuşa basınca çok su akar, küçük tuş ise çok az su verir. Böyle bir rezervuar sistemi su tasarrufu için çok kullanışlıdır. Eğer böyle bir sisteminiz yoksa su tüketimi fazlalaşır.

Bir de klozetlerde rezervuar iç takım sifonları ve taharet muslukları sıklıkla bozulur. Sifon bozulduğunda suyu tutamaz, sürekli su klozete inceden akar. Bu akıntıyı gözle fark etmekte zordur. Dikkatlice bakıldığında suyun sızdığı anlaşılacaktır. Taharet musluklarının da tam kesmemesi su tüketimini artıran etkenlerdendir. Bizlere ince bir sızıntı olarak görünen bu küçük akıntılar, 24 saat olduğunda epeyce bir su sarfiyatına neden olmaktadır. Sifon ve taharet musluğu kaçakları kontrol edilirse tasarruf sağlanmış olur. Su faturasını düşürmenin yolları böyle devam eder.

Diğer bir su sarfiyatını yükselten neden ise çamaşır, bulaşık makinesinin çok çalışmasıdır. Hele bir de makineleriniz su tasarrufu sağlayan makinelerden değilse epey su boşa akıyor demektir. Makine tercihi yapılırken, su tasarrufu yapan makineler seçilmesine dikkat edilmelidir.

Son olarak musluk ayarlarına gelelim; Suyun boşa akmasının en büyük sebeplerinden biri de musluklardan akan basınçlı sudur. Özellikle el yıkama lavabolarından akan gereksiz basınçlı su, çok fazla sarfiyata neden olur. Çok basınçlı iken de az basınçlı iken de eller, aynı şekilde yıkanır. Suyu çok açınca ellerimiz daha temiz olmaz. Ancak bir şikâyete meyil verecek şekilde de az akmamalıdır. Bunun çözümü de musluk uçlarına takıldığında, suyu akıtırken ayrı deliklerden vererek çok akıyormuş gibi hissettiren başlıklardır. Bu aparatları musluğa takarsanız az su ile bolca yıkama yapabilirsiniz. Bu saydığımız hususlara dikkat edecek olursak su faturasını düşürme yöntemlerini öğrendik demektir.

Su Faturası Nasıl Düşürülür?

  • Çok gelen su faturalarını azaltmak için yapılması gerekenleri sizin için listeledik.
  • Su saatinde arıza olup olmadığı kontrol ettirilmelidir.
  • Evinizdeki su sızıntılarının kaynağını buldurmak su faturalarını düşürecektir.
  • İhtiyaca göre su akıtan rezervuar kullanmak su faturalarında düşüş sağlar.
  • Bozulan rezervuar iç takımını değiştirmek.
  • Bozuk taharet musluklarını tamir etmek ya da değiştirmek
  • Çamaşır ve bulaşık makinesi alırken su sarfiyatı az olanlardan tercih etmek.
  • Musluklarda suyun akışını ayrı deliklerden veren uçlardan takmak.
  • su-faturalarini-dusurmenin-yolu-191

    Eğer evinizde su faturalarını kabartan bir su kaçağı varsa en kısa zamanda aletle su kaçağı bulan firma çağırarak yardım alabilirsiniz. Su sızıntılarını cihazla bulan firmalar evinize gelerek su kaçak kaynağını kırmadan bulma işlemini yapabilmektedir. Evinizde böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız İstanbul Tesisat firmasını arayarak yardım isteyebilirsiniz. Cihazlı tesisatçı ekibimiz bilgisayarla su kaçak tespiti yapmaktadır.
    Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55

“Su faturasını düşürme yöntemleri” üzerine 8 yorum

  1. bizim tuketimimiz biraz fazla ama fatura komsulara gore yuksek geliyor komşulara veya arkadaslara soruyorum hep 50 lira civarı geliyor bize 105 lira geliyor bu bir kac ayda artti önceleri 50 civari gelirken sonra 70 sonra 80 90 100 derken artti tuketim biraz fazla elde bulasık yikarken banyoda el yikarken ve sık sık kullanilan klozet tuketimi iki katı artırırmi

    Yanıtla
    • İyi günler Mustafa Bey. Sık sık kullanılan klozet kullanımı illaki arttırır evet. Çünkü oraya bir depo su doluyor ve siz her kullandığınızda oradaki bir depo su gidiyor. Üstüne sık kullanımlarda her seferinde bir depo su gidiyor. Bu su az değil hele sık kullanılıyorsa hiç az değil. Bu yüzden gelen fatura normal. Evde normal eski tip tuvaletiniz varsa ayrı olarak onu kullanmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

      Yanıtla
  2. Su kaçağı var mı yok mu tespit işini kaça yapıyorsunuz? Eğer kaçak varsa onarım işini kaça yapıyorsunuz? Selamlar, İyi çalışmalar.

    Yanıtla
    • İyi günler Ümit Bey. Su kaçağı tespit işlemi İstanbul içinde daire fiyatları 150 TL’den başlamaktadır efendim.Çıkacak arızalar için başlangıç fiyatı 50 TL’dir. Çıkabilecek arızaya göre kullanılacak malzemeye göre fiyat değişkenlik gösterir efendim. Detaylı bilgi için firmamızı arayarak destek talebinde bulunabilirsiniz efendim.

      Yanıtla
      • Her zaman yüz lira gelen su faturam iki ay 200 geldi nedenini buldum iski suları kesiyor ve tekrar suyu verdiklerinde borular dolana kadar hava basıyor bu da sayacın hızla dönmesine sebep oluyor

        Yanıtla
        • İyi günler Çağdaş Bey. Söylediğinizi anladım ama konu ile alakalı İSKİ ile görüşmeniz gerekiyor. Sorunun çözümü için bir şey önerebilirler sizi. Ya da sular kesildiğinde vananızı kapatın geldiğinde açtığınızda böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız efendim.

          Yanıtla

Yorum yapın

Tıkla Ara