Tesisat borularınızda kaçak olup olmadığını anlamak için, basit usulle manometre testi yeterlidir. Büyük şebeke borularındaki kaçakları önlemek için GPRS veri sistemi kullanılmaktadır. Belirlenen bölgelere yerleştirilen su sayaçlarıyla veri takibi yapılmaktadır. Evinizde temiz su borularından kaçak olmamasını istiyorsanız, tesisatınıza basınç düşürücü vana taktırmanızı öneririz. İstanbul Tesisat olarak su kaçaklarını cihazla bulma işlerini yapıyoruz. Karşımıza çıkan su kaçaklarının %90’ı temiz su borularından kaynaklanmaktadır.
Temiz su boruları plastik olduğundan dolayı maksimum 10 bar basınca dayanıklıdır. Eski evlerde kullanılan demir boruların dayanıklılığı daha fazladır. Plastik borular ve kaynak ek yerleri 10 bar basınca dayanıklıdır. Ama şöyle bir problem oluşabilir; Geceleri su kullanımı az olduğu için normalde 4 ile 6 bar olması gereken şebeke suyu basıncı, geceleri 10 bar ve üzerine çıkabilir. Bu yüzden de borunun kaynak yerlerinden bir patlama gerçekleşir ve su kaçağı meydana gelir. Bu yüksek basıncı önlemek için, evinize basınç düşürücü vana taktırabilirsiniz. Basınç düşürücü vanayı, su sayacının önüne ya da kombinizin altına yerleştirebilirsiniz
Manometreli Su Basınç Regülatörü, tesisatlarda ve tesisalara bağlı cihazlarda yüksek basınçlı şebeke sularının meydana getirdiği şiddetli tahribatların önlenmesi için üretilmiştir. Manometreli ürünler çıkış basıncının görülüp değerlendirilmesi için önerilmektedir.
Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55
Manometreli Su Basınç Regülatörü, düşük basınç ve yüksek debi için üretilmiştir.
Su basınç regülatörleri:
- 1 – Tesisatların patlaması ve armatürlerin basınçtan dolayı bozulmalarını engeller.
- 2 – Koç darbesinin zararlarını önler.
- 3 – Basınçlı suyun yarattığı gürültüyü önler.
- 4 – Dengeli basınç sağladığından su tasarrufu sağlar. Laboratuvar testlerimizde 7,8 barlık bir basıncı 3 bara düşürdüğümüzde toplam tüketimde %25 oranında su tasarrufu sağladığı görülmüştür.
- 5 – Çamaşır, bulaşık makinesi, kombiler ve termosifonlarınızı basınçlı suyun zararlı etkilerinden korur.
Su basınç regülatörlerinin basıncı fabrika çıkış 3 bar olarak ayarlanmıştır. İstenilen özel durumlarda ayar mekanizmasından 1- 6,5 bar arası ayarlanabilir. Manometreli ürünler, çıkış basıncını gözlemlemek açısından tavsiye edilir.
KULLANIM ALANLARI
- 1/2″ Tesisatlar
- Çamaşır makineleri
- Bulaşık makineleri
- Kombiler
- Boylerler
- Hidrafor çıkışları
- Güneş Enerjisi sistemleri
http://www.caseventil.com/ alıntıdır.
Evinizde herhangi bir bölgeden sızan su kaçağı varsa ve yerini tespit edemiyorsanız bize ulaşın. Su kaçağı ve su sızıntısı probleminizi, kırmadan su kaçak arama robotuyla tespit edip, onarımını yapıyoruz. Artık evinizde oluşan su kaçakları, komşunuzdan size akan su sızıntıları sizi üzmesin. İstanbul Tesisat’ın profesyonel ustaları, evinize gelip su sızıntısını kesin olarak tespit eder ve onarımını yapar.
Su Sızıntısını Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?
Su kaçaklarını önlemek için manometre takmanız gerektiğini söylemiştik. Borularda oluşan çürümeler sonucu oluşan su kaçaklarında yapılacak en mantıklı hareket su kaçağının yerini tespit ettirerek kırmadan tamirinin sağlanmasıdır. İstanbul Tesisat, teknolojik cihazlarıyla su sızıntılarını kırmadan dökmeden bulabilmektedir. Sularda kaçağı şikâyetini hissettiğiniz anda bizden servis isteyin ve kaçak probleminize veda edin.
Su Sızıntısını Önlemenin En İyi Yolu Hangisi?
Su sızıntıları, yaşam alanınızda ciddi hasarlara yol açan durumlar olarak kabul görmektedir. Özellikle de zemin kaplamasının şişmesi, duvarlarda nemlenme ve küflenmenin oluşması, boyanın hasar görmesi ve daha pek çok sorun su sızıntıları kaynaklı olarak ortaya çıkar. Siz de bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmamak için su sızıntısı önleme yöntemlerini kullanmayı istersiniz. Peki, bunun için en ideal seçenek hangisidir? İstanbul Tesisat olarak su sızıntılarına karşı önlem almanızı kolaylaştıracak alternatiflere ulaşmanızı sağlıyoruz.
- Su sızıntılarını önlemenin ilk ve en önemli yolu kullanılan tesisat malzemelerinin kaliteli seçilmesidir. Bu çerçevede tesisat döşenirken bütün risklerin ortadan kaldırılması gereklidir.
- Sızıntılara karşı önlem almanın ikinci bir yolu suyun basıncını kontrol etmek amacıyla su basınç kontrol cihazı kullanımı fazlasıyla önem kazanmaktadır. İstanbul Tesisat olarak su sızıntılarına yol açacak basınç farklarını bu cihazı takarak gideriyoruz.
- Sızıntıların ortaya çıkmaması adına su geçen boruların doğru çap ve özelliklerde seçilmesine dikkat edilmelidir.
Tüm bu değerlendirmeler ışığında kaçaklara ve sızıntılara karşı önlem almak mümkün olacaktır.
Su Kaçakları Meydana Gelirse Ne Yapmalı?
Aldığınız bütün önlemlere karşı hala su sızıntıları ile karşı karşıya kaldıysanız İstanbul Tesisat ile iletişime geçerek su sızıntılarını gidermeye odaklanmalısınız. Cihazla sızıntı tespiti sayesinde hem daha hızlı hem de daha kaliteli bir çözüme ulaşmak mümkün olacak. Sızıntı konusunda kendi yöntemlerinizle müdahale etmeniz halinde sorun daha da içinden çıkılamayacak bir hal alacaktır.
Merhaba evime gelen 8 bar basınçlı bu evdeki aletlere zarar verir mi acaba ?
merhabalar daire içi sistemler genel olarak 6 bar olarak standart ayarlardır sisteminize zarar vermez ama yüksek basıncta tesisatlarınızdaki deforme olmus yerlerden su kacagına yol acabilir.
Efendim. Hayırlı işler dilerim. Sorunum şu. Son bir aydır rezervuar dolarken, banyo bataryasından ya da tahret musluğundan ses geliyor(tırrrrrr şeklinde) Daire girişindeki ana vanada damlatma vardı,komple değiştirdim. Rezervuardaki şamandıra kontrol edildi ,Sağlam denildi. Rezervuar içindeki musluğu da değiştirdim ama sorun yine zaman zaman oluyor.Daire su giriş ana vanasını kısmam söylendi, yaptım ama zaman zaman yine bu ses geliyor. Bazen aynı ses mutfak bataryasından
ve diğer banyodaki bataryadan da geliyor.Bataryalar 10 yıllık ama sağlam denildi(Artema). En üst kat(3. kat)da oturuyorum.Apartman hidraforlu değil. Başka ne yapabilirim. Teşekkür ederim.
yüksek basınçtan dolayı tesisat ara ara hava yapabilir bunun için su saatinizin çıkışına basınç düşürücü taktırmanız gereklidir.