Petek veya radyatörlerinizin altı ısınmıyor mu? Kombinin sıcaklığını yükselttiğiniz halde hala ısınamıyor musunuz? Peki çözüme birde farklı bir yöntemle yaklaşalım. Isınma problemlerinin başında yanlış tesisat uygulamaları birinci sırayı alır. İlk çalıştığı günden beri peteklerin altı ısınmıyor ise tecrübeli bir ustadan mutlaka yardım alın. Böyle bir ustayı nereden bulacağım diyorsanız o zaman usta sizsiniz. Elinize bir anahtar alın ve makalede anlatılan işlemleri sırayla yapın.
Isıtma tesisatına bağlı radyatörlerin alt taraflarının ısınmadığını fark ettiğinizde tesisatınızı temizletmenin zamanı gelmiştir. Eskiden radyatörlerinize el vuramaz derecede sıcaklık varken şimdi eskisi gibi ısıtmıyorsa radyatörlerin altında çamur oluşmuş demektir. Su hızlı bir biçimde dönemediği için gerekli ısıyı alamazsınız. Kombiden en uzak peteklerin alt taraflarının soğuduğunu bir çok evde görebilirsiniz. Reglaj ayarı dediğimiz basit bir yöntemle soğuk olan peteklerin biraz daha ısınmasını sağlayabilirsiniz. Reglaj ayarı nasıl yapılır sayfamızı ziyaret ederek evde kendiniz uygulama yapabilirsiniz.
Kombi ve peteklerinizde biriken kireç ve su taşları radyatörünüzde bulunan kanalları tıkayıp suyun devir daim yani sıcak suyun dönüşümüne engel olabilir. Ayrıca kalorifer tesisatınızı oluşturan borular içerisinde kireç suyun yolunu daraltabilir. Bunların hepsini İstanbul Tesisat olarak kimyasal ve makineler yardımıyla açıyoruz. Isınma konusunda daha farklı nedenlerden dolayı şikayetçiyseniz iletişim bölümünde yer alan telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz. Telefondaki yetkiliye mutlaka ısınma problemlerini anlatın.
Peteklerin Alt Taraflarının Soğuk Olmasının Nedenleri
- Peteklerin alt kısımları tamamen buz gibiyse sistem içerisinde kirlilikten dolayı tıkanma meydana gelmiştir. Peteklere giden sıcak su tesisatı tıkandığında hızını kaybeder.
- Üst taraf ile alt taraf arasında anormal bir ısı farkı yok ise petekleri temizlettikten sonra mutlaka koruyucu ilaç atmanızı tavsiye ederim.
- Kalorifer petekleri alt taraftan yanmaya başlıyorsa petek bağlantılarınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bunu anlamak için kombiyi kapatıp 45 dakika bekleyin. Tekrar kombiyi çalıştırın elinizi peteklerin üzerinde gezdirerek yanmayan bölgeyi anlayabilirsiniz.
- Kombiye en yakın petek haricinde hiçbir petek ısınmıyor ise kombinin altında bulunan filtre ve kombinin devir daim pompasını kontrol edebilirsiniz. Peteklerin alt taraflarının soğuk olması demek kombinin arızalı olduğuna işaret etmez.
- Eviniz çok büyük petek temizliği yaptırdınız hiç bir işe yaramadıysa kombinin hemen altına bir ek pompa bağlanırsa bu durum ortadan kalkacaktır. Sisteme harici bir pompa bağlandığında kombinin pompası ile aynı hızda çalışmayacağı için araya bir adet denge kabı koyulması mecburidir. Denge kabı sistemde oluşan havanın atılmasını sağlayacaktır.
- Radyatörler sürekli hava yapıyorsa ısıtma tesisatının en yüksek noktasına aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi otomatik hava purjörü bağlamanız yeterli olacaktır.
- Odalarda bulunan petekler arasında çok büyük ısı farkı yaşıyorsanız çok sıcak olan odalardaki peteklerin vanasını biraz kısmanız gerekir.
- Kombiye en uzak noktada bulunan petekler ile en yakın petek arasında ısı farkı olması normaldir. Bu problemlerin oluşmaması için mobil sistem ısıtma tesisatı yaptırmak her odaya homojen bir ısının dağılmasını sağlayacaktır.
En fazla arızaya sebep olan problemlerin başında ısınmayan peteğe giden boruda kaçak olması başta gelir. Altı ısınmayan peteklerde genelde fark edilmeyecek kadar ufak bir kaçak meydana gelmiş olabilir. Kalorifer borularında meydana gelen kaçak çok ufak olsa da ısınmayı etkileyen faktörler arasında sayabiliriz. Bu problemin daha detaylı incelemek için su kaçağı bulma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Kalorifer tesisatlarında meydana gelen kaçaklara çözüm yolları bir kaç farklı yöntemle anlatılmıştır.
Petek temizliği yapılan dairelerin %99’unda tıkanıklık problemleriyle karşılaşılmıştır. Kaloriferleriniz zamanla eski performansını yitirdiğinde direkt petek temizleme servisini arayarak daha fazla ısınabilirsiniz. Temizleme yapıldıktan sonra ortaya çıkan farkı mutlaka göreceksiniz.
ÖNEMLİ NOT : Petek temizliği ile peteklerin suyunu değiştirmeyi sakın birbirine karıştırmayın. Bu iki işlem arasında hem işçilik hemde kullanılan kimyasal farkı vardır. Bizim kullandığımız kimyasal TSE onayı almış piyasada 5 yıldır kullanılan bir kimyasaldır.
Bu gibi firmalar tahliye vanasından radyatörlerin suyunu boşaltıp tesisatın içerisine bir miktar ilaç doldurup temizliğin yapıldığını söyleyebilirler. Ortalama bu işlemler 100 metre kare daire için 1 saat sürmektedir. Tesisat içerisinden su boşaltma işlemini kendinizde yapabilirsiniz. Paranızda cebinizde kalır. Bizim yaptığımız makineli temizleme işlemi olduğu için sadece petekler temizlenmez, boruların içerisi de tertemiz olur.
Panel radyatörlerin halk diliyle petekleri ısınmada kat kaloriferli sistemlerde, merkezi sistemlerde en çok kullanılan radyatör çeşitleridir. Panel radyatörlerin sistemde sıcak su varken ısıtmaması sık rastlanan sorunlar arasında yer alır. Bu sorunların nedenlerini sizlerle paylaşmak istedik.
- Aşağıda yazılan işlemler peteklerin bir kısmının ısındığı ve bir kısmının ısınmadığı şikayetlerine çözüm için yazılan yazılardır. Peteklerin tümü ısıtmadığında kombide veya kalorifer tesisatı su basıncında sorun olduğunu unutmayalım.
- Az ısınan petekler genelde tesisatın en son noktasına takılanlardır. Eğer peteklerde hava yoksa, bunun nedeni kombinin su sirkülasyonunu sağlayan pompanın yakın peteklerdeki su sirkülesini, diğer petekler kadar yapmaması. Yakın peteklerde suyu 10 kez çevirirken (sirkülasyon ederken) uzaktaki peteklerde bunun 2 veya 3 kez olması. Bunun için peteklerin vanalarından reglaj ayarı yapılması gereklidir. Yani peteklerin dönüş vanası peteğin altındaki vana, yakından uzağa doğru açıklık konumu ayarlanmalıdır. En yakındaki vana çok kısık, en uzaktaki vana çok açık olmalı. Her eve ve tesisata göre bu ayarlamalar değişebilir.
- Kombi kat kaloriferi sistemlerinde bu gibi sorunların genellikle tesisatında hava olmasından dolayı peteklerin ısınmadığı tespiti olmuştur.
- Öncelikle peteklerin gidiş vanasının (üst kısmındaki vana) ve dönüş vanasının (alt kısmındaki vana) açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu ihtimal çok az olsa da genede ihtimal olduğundan kontrol edilmesinde fayda vardır. Bazı tesisatçı firmalar maliyeti düşürmek için dönüş vanasının (alt kısmındaki vana) volanlı (çevirmeli) yani normal vana takmayıp, ayarlı vana takmaktadırlar ve ayarlı vanayı kapalı veya kısık bırakılmasından dolayı çok enderde olsa petek ısınmama şikayeti olmaktadır. Bu vana peteğin alt kısımın bir T parçası gibi görünür. Kullanıcıların bunun vana olduğunu bilmediklerinden, bilseler dahi bu vana Allien anahtar ile açıldığından açık mı, kapalı mı olduğunu bilmemektedirler.
- Peteklerin vanalarının arızalanmasından dolayı petekler yeteri kadar ısıtmayabilir veya hiç ısıtmaz. Petek vanasının içinde conta vananın gövdesine yapıştığı, sıkıştığı v.b. gibi vana arızalarında petek ısınmaması söz konusu olabilir. Buda çok ender rastlanan problemdir.
- Peteklerin üst kısmında hava alma için yapılmış pürjör vardır. Bu pürjörün yapısına göre tornavida, pense, karga burun gibi aletlerle açılıp, hava bitinceye kadar su gelinceye kadar petekteki hava alınır. Pürjör açılırken saatin ters yönünde açılmalı ve saat yönünde kapanmalıdır. Hava alma işlemi yapılırken peteklerin vanalarının açık konumda olması gereklidir. Petek vanaları saat yönünde kapanır, saatin ters yönünde açılır. Hava alma işlemi yapılırken tesisattaki su basıncı düşecektir. Kat kaloriferi, kombi tesisatındaki su basıncının 0,7 bar ile 1,5 bar arasında olmasına dikkat ediniz.
- Peteklere gelen tesisat borusunun ve ek yerlerinde tıkanıklık olabilir.
- Boru Tesisatı yapılırken özellikle PPRC (Polipropilen Random Kopolimer) boru halk diliyle plastik boru ek kaynak yerlerinde uygun olmayan şekilde kaynak yapıldığında, kaynak sırasında borunun erimesiyle boru çapının daralması ve hatta hiç su geçişi olmamasına neden olur.
- Son olarak hatırlatmam gereken bilgi benim de kararsız kaldığım fakat bazı durumlarda işe yaradığını ispatladığım şey peteğin alt tarafında bulunan vanadan veya kör tapa kısmından hava almak. Her zaman peteğin üst tarafında hava olmayabilir. Peteğin alt kısımlarında hava sıkışma yaptığında kanalların içerisine su giriş çıkışını engeller.
Peteğin alt kısımları hala ısınmıyor ise vana ile radyatörü birleştiren rekordan hava alın. Resimde kırmızı ok işareti ile gösterilen parçayı sıcak su akana kadar gevşetin.
- Bu işlemlerden sonra peteklerin alt kısımları ısınmıyor ise petek temizliği yaptırmanız şarttır. Unutmayın her ısınmayan radyatör temizlik yapılarak düzelmez. Peteklerin içerisindeki tortuyu temizlemeden problemin ne olduğu tam olarak anlaşılmaz.
Merhabalar ustam;
Doğal gaz boruları bizde parke altı döşenmişti. Geçen yıl kombiyi çalıştırdığımız ve petekleri açtığımız zaman yer altından giden bu borular sayesinde yerde de bir miktar ısınma oluyordu. Şimdi petekler e seviyesinde yanmasına rağmen boruların olduğu yer altından bir ısınma gelmemektedir. Bunun nedeni ne olabilir?
merhabalar boruların iç yüzeyinde kirlilikten dolayı bir problem yaşayabilirsiniz
usta herkes reglaj ayarını sıcak sudan yapıyor ama yukarda soguk su cıkısından yapılıyor kafam karısdı
reglaj ayarı genel olarak radyatörün sıcak su giriş borusundan yapılmakla birlikte sıcak su giriş vanası arızalı ise çıkış vanasından yani soğuk su vanasından da yapılabilmektedir.
reglaj ayarı radyatöre giren sıcak suyun girişini düşürmek için yapıldığından giriş vanası arızalı ise çıkış vanasından da yapılabilir çıkış vanası kısılarak giriş yapan sıcak suyun giriş düzeyi düşürülebilir
sevgili tesisat ustalarımız sizlere necizane bir soru sormak istiyorum biz nasıl bir milletiz ki…. dogalgaz ile önce suyu ısıtıyoruz sonra plastik ulasımla evde bulunan metal peteklere nakliye ediyoruz daha sonra petegi ısıtmaya calısıyoruz tam ısındı eh derken bu defa petekteki suyu tekrar kombiye tahliye ediyoruz simdi size soruyorum bu sistem mantıklı ve verimli bir sistemmidir elinizi kalbinize koyun be kardeşim bu sistemde ortalama 5 bim kombi masrafı var neden biz dogalgazı direk peteklere verip yakklmıyoruz evmi yanar kardeşlerim lütfen biraz aklınızı calıstırın bu işe giren köşeyi milyon kere dönecektir ben kendim iktisatcıyım aynı zamanda iç mimarlık yapıyorum hali hazırda bircok işi zaten yapıyorum kendimi klonlamak yerine sizlere sistemi paylasıyorum içinizde kolay yap diyen sivri zekalar olacaktır elbette olsun biz sabahın sehrinde hayır için kalkıp bismillah diyenlerdeniz elbette bunu ciddiye alıp düşünen bir üstamız cıkar peteklerin içerisine gaz algılama sistemi koyacagız bir cesit akıllı petek yapacagız her petek diger peteklerden bagımsız her petek için farklı gaz girisi olucak her petek üzerinde manyotalı cakmagı bulunacak petek icerisine yerlestirilen bir sistemle gaz acıldıgı zaman otamatik manyota calısacak böylece istedigimiz odayı yakacagız ve inanın bana biz işi yaparsak 120 m2 bir evi 60-70 tl arasında komple ısıtırız bu konuda itirazı olan varmı ustalar…
Merhaba. Gerçekten akıllıca bir işlem ancak bunu yapana kadar her odaya doğalgaz sobası koy neden tekrar peteğe para vereceksin ki. Hadi verdin neden çakmaklı petek yapıyorsun neden dijital olmuyor bende şimdi bunu merak ettim. Aydınlatırsanız sevinirim. SAYGILARIMLA
ustam mrb 15 gün oldu kombi takılılalı iki kat toplam 23 metre petek takılı 45 lik kombi takmışım petek ler bazıları altı ısın mıyor bağlan tı ise sol altan sağ üsten bağlantıları altan alırsak iki tarafıda ısınırmıyız acaba
İYİ GÜNLER KENAN BEY PETEKLERDE ÇAPRAZ BAĞLANTI ISINMA İÇİN UYGUN BİR BİÇİM OLUP SICAK SU GİRİŞİNİN HER ZAMAN ÜSTTEN OLMASI DAHA KOLAY VE HIZLI ISITMADA DAHA İYİ SONUÇ VERMEKTEDİR
Kombide çapraz bağlantı öneriliyor . Yani sizin dediğiniz gibi yaparsanız verim alırsınız. Vana baglantilari sağ ve sol altta olacak
alt tarafı ısıtmayan peteklerın temızlıgını yaptırdım bır sonuc alamadım.kombıye soguk su gırıs filtreyıde temızledım yıne sonuc yok.baglantılarda ve peteklerde sorun yok..devırdayım pompasındamıdır hata.oyle ıse bu pompa hangısıdır.ve degısırmı…bu arada ınsanların sorunlarına yardımcı oldugunuz ıcın cok teşekkur eder hayırlım işler dılerım…samişanlı…0454 450 23 81
İyi günler Sami Bey. Öncelikle burada amacımız insanlara elimizden geldiğince bilgimizle aydınlatmaya çalışıyoruz sizin sorununuz içinde bir çözüm önerimiz olacak. Petek temizliği yaptırdığınız halde hala aynı sorunu yaşıyorsanız eğer sorun ya kombide ya da kalorifer tesisatına giden borularda. Tesisatta olabilecek sıkıntılar şunlar efendim. Tesisat peteğe giderken karıştırılmış ve ters döşenmiş olabilir. Ya da kaynak hatası olup boruyu daraltmış olabilirler. Böyle bir sorun yoksa eğer kombinizin devir daim pompası yeterli gelmiyor olabilir ev için. Bunun için siz bir şey yapamazsınız maalesef kombi servisiyle ya da bir tamirciyle görüşüp parça taktırmanız gerekiyor.
Merhaba, kombiye en uzak peteğin üstü sıcak ama altları (çoğu kısmı hatta) ısınmıyo?reglaj ayarımı yapmam gerkiyor? Bide vanayı \’bir tur\’ çevirme derken kendi etrafında bi daire şeklinde olmasımı?Bi başka sorumda peteklerde üstde bulunan vananın işlevi nedir?yani kısarsam daha azmı ısınır petek ve böylelikle tasarruf sağlarmı?
İyi günler Eren Bey. Öncelikle üstteki kalorifer vanasını tamamen kapatın kombiye en yakın olanın. Sonra bir tur çevirip açın. Kombiye en yakın olan 2. peteğinde üst vanasını tamamen kapatıp 2 tur açın. Böylelikle reglaj ayarı yapmış olacaksınız. Reglaj ayarı ile birlikte en arkada ısınmayan peteğiniz ısınacaktır. Hem yakıttan tasarruf etmiş olursunuz hem de arkadaki peteğiniz daha fazla ısınır efendim.
Ben 2014 te yaptırdım peteklerimi fakat gecen sene 4 ay kullandım bu ayda şuanda 4 aydır kullanıyorum üstleri sıcak altları soğuk oluyor hatta bitane peteğinin tamamen altı buz gibi olduğu için odaya sıcakta vermiyo temizlettirdim 1 hafta oldu fakat hala ısınmıyor neden acaba ne yapabiliriz
İyi günler Seda hanım dairenizde kullandıgınız ısıtma sıstemindeki ısıtma problemi 3 neden den dolayı meydana gelebilir.
1 neden sistem içerisinde kirlenmeden kaynaklı problemler
2 neden tesisat arızası(kaynak daralması,ters bağlantı)
3 neden kombi ısıtma sistemindeki mekanik arıza
oncelikle yaptırmanız gereken işlem kombi servisini arayıp kombinizde arıza olmadıgını tespit ettirmek kombi servisi ile tesisat ustasınıda arayıp sistem temizliği ve ters baglantı olup olmadıgını kontrol ettirebilirsiniz
Merhaba kombiniden ilk sıcak su giden petegi söküp 1 metre boru ızatıp 120 cm lik bir petek taktım Eski petek 80 cm di odayo ısıtmıyodu yalnız söyle birsey var yeni taktıgım petegin aştı buz gibi üstü sıcak neden böyle birsey yaptı anlayamadık
İyi günler Murat Bey. Normal koşullar altında peteğin ısınmasında bir sorun yaşamamanız gerekiyor. Bu bağlantılar yeniden kaynak yapılırken bağlantının ters olup olmadığından emin olun. Eğer hala aynı problemi yaşıyorsanız peteğin havasını alarak durumu düzeltebilirsiniz. Şimdilik bu iki problem başlıca sorunlardan. Bunları çözdüğünüzde probleminiz kalmayacaktır ve petekleriniz ısınacaktır. Bunlara rağmen ısınma ile alakalı sorun yaşıyorsanız firmamızdan prosfesyonel bir destek alabilirsiniz efendim. 0554 499 36 18 bu numaradan ulaşabilirsiniz efendim.
merhaba ustam size bir sorum olacak ben yeni ev yaptırdım iki kat bağımsız ikiside 2 tane kombim var Eca confeo premix30 kw lık 11 mt peteğim var bi dairede benim sorunum şu peteğimin üstü ısınıyor altı ısınmıyor peğeğimin bağlantısı ise ikiside bir tarafta üstü sıcak giriş altı soğuk su çıkış kimi diyor ikiside alta olsun diye daha iyi olur ama öğle olursada diyorlar petek ısınır odayı ısıtmaz en güzeli çapraz bağlantıdır. diyorlar . ne yapmalıyım ikinci sorumda ise Eca confeo premix30 kw 45 de yaktığımda 20 dk petek sıcak oluyor bir anda peteklere sıcak su yarım saat gelmiyor daha sonra sıcak su geliyor servisle görüştüğümde -9+9 olayı vardır diyorlar 40 aldığın zaman 31 düşer 49 çıkar diyor bu normal mi yoksa bu aralık kısalır mı sizce yardımcı olursanız sevinirim ….teşekkür ederim
İyi günler Mustafa Bey. Öncelikle bu olay normal. Peteklerinize bir anda sıcak su gelmez.Önce kombi kendi içinde suyu ısıtıyor. Sonrasında bu sıcak su peteklere gönderiliyor ve orada devir daim işlemi oluyor. Bu devir daim işlemi sırasında sıcak ve soğuk olayı olduğu için su ısınıp soğuyacaktır. Zaten her katta ayrı kombi var ve bu da yeriniz için yeterli gelecektir. 40 derecede verimli bir şekilde ve hızlı ısınmasını beklemeyin efendim.
Kömürlü kazan var bizde ve kazanda her dairenin ayrı pompası var. ilk peteğin üst kısmı iyi ısıyor alt kısmı çok az ısınıyor diğer peteklerin üst kısmı daha az ısınıyor alt kısmı ise buz gibi uzak olan son iki peteğin ise üst kısmıda ısınmıyor alt kısmı tam buz , hava vardır dediler havayı aldırdık gerçi hava yokmuş ama olmadı pompayı değiştirin dediler değiştirdik sorun yine aynı ne yapmam lazım.
Merhabalar İsmail bey dairenizdeki peteklerin ısınmama ve kısmı ısınma problemi sistem içinde bulunan tortu kirli yoğun su ve petek içi sıcak su geciş kanallarındaki tıkanıklıktan meydana gelmektedir.
Radyatörlerinizdeki ısıtma problemini temizlik yaptırarak çözüme ulaştırabilirsiniz
Ana boruların küçük olmasından dolayı büyük. Taktırdım bugün boruları değiştirmek için vanaları kapattık iş bittikten sonra açtığımızda sadece bir tanesinin altı soğuk üstü sıcak olmuş alt ısınmıyo sebebi nedir acaba
Merhaba Volkan bey kalorifer peteklerinizdeki alt kısımların ısınmama problemi için sormus oldugunuz sorunun cevabı birden fazla olmaktadır
oncelikle ısıtma problemi tesisat kirliliğinde ve peteklerin kalori değerinden meydana gelebilir
kirliklik problemi detaylı temizlik ile çözülebilmekte olup peteklerde kalori problemi olması durumunda değişimi gerekmektedir
sonuncu neden ise yapmıs oldugunuz boru değişikliğinde sıcak kaynak olayından dolayı kaynak daralma probleminden meydana gelmektedir
Merhabalar yeni binada oturuyoruz ,toplamda 7 petek var peteklerin üstü ılık altları soğuk 50 derecede bile yansa isinmiyor havası alındı basınç değeri 2.2 ye çıkarıldı .10 daireli binada 5 kullanıcı aktif onlarda sorun yok girdiğimizde beri böyle sorun ne olabilir
Efendim tüm tesisatların yapılış şekli aynı değildir. Borularda yapılan kaynakların bile ısınmada etkisi çok büyük. Ayrıca boruların geçirildiği güzergahın bile ısınmasında büyük etkisi var. Sizin yapmanız gereken Ön tarafta kombiye yakın olan peteklerin vanalarını biraz kısarak arka taraftaki peteklere daha iyi ısı gitmesini sağlayabilirsiniz. Bunun dışında kombileriniz yetersiz geliyor olabilir daire için. Ya da ilk başta söylediğim gibi kaynak yapılan bir boruda daralma meydana gelmiştir ve sıcak su geçişine izin vermiyordur.
Iyi günler ustam evime yeni kalorifer sistemi kurdurdum kalorifere en yakın petek üstü ılık alt yarısı hic ısınmıyor sizce sorun nedir cevaplarınız icin şimdiden teşekkür ederim
İyi günler Mesut Bey. Sorununuz muhtemelen bağlantı hatasıyla alakalı. Çünkü sistem daha yeni kurulmuş pislikle alakalı olma ihtimali zor. Ters bağlantı yapılmış olabilir bu petekte. Ya da bu peteğin içerisinde hava olabilir. İkisini de kontrol ederseniz sorununuzu çözmüş olursunuz.
merhaba evimdeki peteklerin kombiye yakın olan petekler yanıyor ama uzak olan üç petek üstü çok az altları hiç yanmıyor petekleri temizlettirdim ama bir faydası olmadı yine aynı ne yapabilir teşekkür ederim.
İyi günler Murat Bey. Petekleri temizlettiğiniz halde hala sorun devam ediyorsa problem ya kombi ile alakalıdır ya da tesisatla alakalıdır. Tesisatla alakalı problemde kaynak hatası olmuş olabilir. Ya da petekte veya kombi altında tesisat ters bağlanmış olabilir. Bu sebeple peteklerin altı ve üstü ısınmaz. Diğer problem ise kombiyle alakalı içindeki parçalarla alakalı bir problem olabilir. Servisinizden bu konu hakkında yardım alabilirsiniz.
Merhaba evim 1 yillik yeni bir ev ilk başindan beri peteklerin alt kismi işitmiyor havasini felan aldık hala ayni ne yapmamiz gerek
Yakup bey öncelikle şunu belirteyim kalorifer peteklerinin üstü ile altı aynı derecede yanmaz. Çünkü üstteki sıcak su ısıyı odaya bırakır ve alttan çıkarken daha düşük derecede çıkar. Sıfır bir dairede bile bu böyledir. Siz kombiyi 55 derecede çalıştırırsanız peteğin üstü 55 olur alt kısmı ondan 20 derece düşük olur. Yani üst 55 alt 35 derece yanar. Buna göre sizde kendi sisteminizi gözden geçirin bunun dışında bir durum varsa bi anormallik vardır. Temizlik gerekli olduğunda bizi arayıp görüşebilirsiniz. 0212 647 10 10
Merkezi sistem kömür kazanı kullaniyorduk.Yeni bireysel doğal gaza geçtik.peteklerimizin bir kısmı yarıyA kadar ısınıyor.iki tanesi hiç ısınmıyor.Isınan peteklerde yarım saatte ısınıyor.kollektore sıcaklık geliyor ama petekler yeterince ısınmıyor.Ayrıca petekleri sokturup temizletmistik.Ne yapmamız gerekiyor.
İyi günler efendim. Temizlikle alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum zaten. Sistem yeni yapılmış zaten o kadar geç ısınmasından belli oluyor bir problem olduğu. Muhtemelen tessisatla ilgili bir bağlantı hatası vardır. Kollektörlerdeki sıcaklığında fazla olması gerekiyor. Kollektör çıkışlarındaki hortumlardan birisi katlanmış olabilir. Ya da sistem yapılırken pislik gitmiş olabilir kollektör hortumlarının içine. Son ihtimal kombinin yetişememesi kalıyor ama o da zor bir ihtimal çünkü daha yeni takılmış bir kombi ve uygun olmayan kombiyi neden taksınlar. Problemlerinizi bu aşamalarda değerlendirebilirsiniz.
Kombim buderus gb 12 peteklerin alt kısmı hiç ısınmıyor kombi bağlanalı aynı sorun. ilaçsız temizledim. Ama sorun aynı pompada 3 kademede acaba ters bağlantı olabilir mi?
Yusuf bey öncelikle petek temizliği yaptırmanız gerekiyor. Çünkü arıza kombide bile olsa gelen kombi servisi önce petek temizliği yaptırmanızı isteyecektir. Petekler temizlenirken aynı zamanda hatların ters bağlı olup olmadığı da tespit edilir. Buna göre çözüme ulaşılır. Temizlikten sonra sorun çözülebilir, eğer çözülmessede nerede arıza olduğu tespit edilir.
Evimin kombiye en yakın radyal marka compact girişli petek taktırdım.sıcak soğuk giriş kısmı fark eder mi … çünkü peteğin compact vana bağlantıları sağ alltta ince uzun petek … sol tarafı ısınmıyor neden ?
Genelde peteklerin yönü vardır. Suyun giriş ve dönüşüne göre ısınma sorunları olabilir. Normal panel radyatörlerde su yukarıdan girip aşağıdan çıkar. Ancak sağından ve solundan alt kısımlardan bağlantı yapılırsa yön farketmez petek ısınır. Şu an bahsettiğiniz radyatörün hangisi olduğunu bilmediğimiz için size yardımcı olamıyoruz. Ancak petek ve kombi satışı yapan bir yerden bu bilgiyi daha net olarak alabilirsiniz.
Slm daha önce merkezi sistem kullanırken Petekler gayet güzel isıtıyordu. Şimdi komniye geçtik. Ançak 45 yaktığımız halde uzak peteklerin alt tarafı ısıtmıyor. Kombi ile evdeki mobil sistemin arasın 7m var bunun etkisi olur mu. Ve nasıl peteklerimizi ısıtabiliriz. Saygılar
Petek ısınmamasının birçok sebebi vardır. Eğer tesisatınız merkezi sisteme göre ayarlanmış ise kombili sisteme geçince sorun yaşatabilir. Tesisat boruları kirli olduğu içinde aynı sorunu yaşatabilir. Ancak peteğin üst kısmı ile alt kısmı sıfır dairelerde de aynı derecede yanmaz bunuda göz önünde bulundurmak gerekir. Şu anda yapabileceğiniz şey petek temizliği yaptırmak olacaktır. Bu sayede eğer sistemde bir sorun varsa onuda öğrenmiş olursunuz.
Merhaba peteklerimiz 1 ve 2 ayarında iken ısınmıyor fakat 3 ten sonra ısınmaya başlıyor 4 ve 5 ayarında çalıştırmak zorunda kalıyoruz.geçen nisan ayında kombinin bakiminida yaptırdık sizce sorun neden olabilir
merhabalar peteklerinizin iç baglantılarında bulunan kir tortu ve dökülmelerden dolayı ısınma problemi yasamaktasınız efendim
peteğin her iki tarafında Termostatik Köşe Radyatör Vanası olmasına gerek var mıdır? Yoksa sıcak suyun geldiği tarfta olması yeterli olur mu
Sadece sıcak suyun girişinde termostatik vana bulunması yeterlidir. Farklı olarak kombiye bağlı oda termostatı taktırmak alternatif çözümler arasında yer alır. Her iki muslukta termostatlı musluk taktırmak maliyeti artırır.
merhabalar;
Maalesef soğuk diye taşındığımız daire ‘nin petekleri üst kısımlar dereceyi 50-60-70 e getirince ısınmaya başlıyor fakat altarı hiç ısınmıyor. Kombinin altındaki filtreyi temizledik yine değişen birşey olmadı , tesisatcı arkadaşa durumu arz ettik arkadaş bağlantısında bir sorun olduğunu söyledi . yani peteği karşınıza aldığınızda sıcak su üstte soğuk su altta kalıyordu. bize söylediği karşınıza aldığınızda sıcak su yine sağ üsste kalacak soğuk suyu sol alta almalısınız demesiydi. ne kadar doğru ne yapabiliriz.
Aslında en doğru işlem peteğin en altından sağından sıcak suyun giriş yapıp sol alt kısımdan çıkış yapmasıdır. Size çözüm sunan tesisat ustasının uygulaması doğrudur. Yapılmasında herhangi bir sakınca yok.
Merhaba
Merkezi sistem kalorıfer payölcer takıldı 2 de kapalı 3.5da peteklerın ustu yanıyor altı ya az ya da hıc yanmıyor.4ve 5te cok ıyı yanıyor hem ısınamıyorum hemde yuksek fatura öduyoruz.en ust kattayız kalorıfer kazanı yenilendı bu basıncla alakalı mı yoksa petekler lemi alakalı cozum önerilerınız nelerdır tskler
Sizin probleminiz termostatlı musluktan kaynaklanıyor. Normalde 2 de çalışması gerekir. Bütün seviyelerde az da olsa çalışır.
Merkezi ısıtmalı evde (1.kat) bir petegim yanmıyor temizligi yapıldı otomatik hava purjoru takilmasına ragmen petek çalısmıyor.
dönüs vanasını kurbagacıkla açtıgımda petege su geliyor kapattıgımda hemen devre dısı kalıyor
o peteğin giriş çıkış yönlerini ters çevirip bağlantı şeklini çapraz yapın yanmaya başlayacaktır.
Merhaba,
İstanbul’da merkezi sistem bulunan 1 yıllık binada ikamet ediyorum. Projede yatak odasına yatay 240*20 cm boyutunda camın altına yatay petek yerleştirilmiş ve petekte termostatlı vana bulunmaktadır. Fakat peteğin ön tarafı çok az ısınıyor. 5 konumunda açıyoruz arka tarafa neredeyse sıcaktan dolayı el değdiremiyoruz, ön tarafı ise sadece ılık oluyor. defalarca havası alındı ama sorun çözülmedi. uygulamayı yapan firma zamanla açılacağını söyleyip geçiştiriyor.
bu konuda çözüm yolu olarak önerebileceğiniz bir durum var mıdır?
şimdiden teşekkür ederim.
O peteği diğer odalardaki peteklerle değiştirmenizi öneririm
Merhaba,
Diğer odalardaki petekler 90*100 cm boyutundadır. sadece yatak odası peteği 240*20 cm yatay uzun cam altı petektir. (diğerleri ile değişim yapılamaz)
Su giriş çıkışı alttan bağlantılıdır. su girişini üste alarak çapraz bağlantı ile çözüm sağlanabilir mi?
binanın garantisi devam etmektedir. tamir değil peteğin değişmesi gerekiyor diyorsanız değişim için müteahhit firmaya baskı yapayım.
teşekkür ederim.
petek bağlantılarını değiştirmektense peteğin komple değişimi daha uygundur. Sonuçta fabrikasyon hatası olabilir. Mütahit firma bunu yapmadan önce aynı binadan bir peteği söküp sizinkiyle değiştirsin denesin.
Mrb bızım sorumumuz 2 katlı eve kömürlü kalorifer yaptırıp ısınamamak.kaloriferler cok sıcak değil kazan yanıyor acaba pompa mı basmıyor alt kat 18 derece üst kat 11 derece sıcak su önce üste sonra alta iniyor kazan çıkış boruları 32 lik
Kazan çıkış borularını 40 lık olarak değiştirdiğinizde yaşadığınız sorun ortadan kalkacaktır. 40 lık kazan borularını en üst kata kadar değiştirin.
İyi günler. Merkezi ısıtma sistemli bir sitede oturuyorum. Isı pay ölçerli. Bütün peteklere termostatik vana taktırdım. Oturma odası, yatak odası ve çocuk odasını sürekli kullanıyorum. 1 oda ve mutfağın peteği sürekli kapalı. Tasarruf açısından yanlış mı yapıyorum? Kullandığım 3 oda 4-5 te yanıyor sürekli.Diğer kullanmadığım 2 odayı da açıp dereceyi düşürmek doğru olur mu?
Bu sistemleri kullandığınızda kullanmadığınız odaların vanalarını kapatabilirsiniz. Sonuçta yaktığınız kadar ödüyorsunuz
öncelikle iyi çalışmalar anlatımınız ve yardımlarınız için teşekkürler..
bizim apartmanda alttan bağlantılı termostatik vanalı merkezi sistem ısıtma var biz 1.kattayız ısıtma 13.katta oturma odamızdaki petek hem küçük hemde vanalar açık olduğu halde bi çıtırtı sesi var 2 yıllık bir bina henüz benim sorum buna ek yapabilirmiyim odayı daha iyi ısıtması açısından bu arada kılıflı boru kullanılmış daire girişinde de çoklu vana ile dağıtılıyor içeriye bu konuda ne yapmam gerekli yani termostatik vanaların kafasını çıkardım engellemesin diye onları söküp normal vana takmalımıyım çıtırtı neden olur çok rahatsız etmiyor ama alt ve üst tarafı ısı farkı var azda olsa radyatörde…
Öncelikle gelen sesin radyatörden mi yoksa musluktan mı geldiğine bakın. Genelde musluklardan dolayı bu sıkıntı oluşur musluğun birini değiştirin sesin kaybolduğunu göreceksiniz. Peteklerin ısınmasına gelince hiçbir zaman kaloriferlerin alt ve üst sıcaklığı eşit olmaz. Az da olsa alt taraflar soğuk olur.
Merhaba
Merkezi ısıtmalı (doğalgaz) sitede oturuyorum. Bunu sitenin satış sonrası hizmetine bildirdim. Geldiler ve ters bağlantı olduğunu söyleyip düzelttiler. Peteklerde termostatlı Vana var. Benim sorunum peteklerin kısmı üstü ısınıyor kısmı ısınmıyor. Misal hepsini 3e açtığımda 2 petek komple ısınıyor ama diğer 3de petekte üstü ısınıyor ve alt tarafı soğuk ve bu 3 peteğin diğer ikisi gibi sıcak değil.
Eve gelen teknikçiyi ve mekanikçiyi dövüceğim artık. Lütfen bana yardımcı olun.
Maalesef bu sorun merkezi sistemle ısınan tüm daireler de sık rastlanır durum haline geldi. Yapılacak tek şey alt tarafları ısınmayan radyatörlerin bağlantı şekillerini değiştirmek olacaktır. Çapraz bağlantı modeli ile bu sorunu %99 çözebilirsiniz.
Sadece kullandigim peteğin reglaj musluklarini acip digerlerini kapatsam kombiye bir problem yaratir mi? Bar dusuyor kendi kendine diger tarflarda kacak oldugunu dusunuyorum. Bu yuzden sadece kullandigim petegin reglaj musluklarini acip digerlerini kapatip barı sabitlemeyi dusundum.
Bunu ancak mobil sitem kollektör bulunan bir ısıtmada yapabilirsiniz. Öbür türlü peteğin vanalarını kapatmak kaçağı durdurmaz. Kaçağı durdurmak için kimyasal ilaçlar kullanıyoruz.
merhaba.öncelikle ev yeni 145 m2, dış cephe yalıtımlı ve petekler sıfır.ECA 24000 KW LIK yoğuşmalı confeo plus kullanıyorum.küçük bebeğim olduğu için evin ısısı tüm odalarda 23.5 veya 24.0 c olması lazım.problem kombiye en yakın peteğin alt kısmı çok az ısınıyor diğer odaların ki ise ısınmıyor. usta çağırdım önce reglaj ayarını yaptık ve kombinin suyunu 1.9 dan 2.3 e çıkarıp basıncı artırdı.fakat peteklerin altı şimdi ise sadece ılık oluyor yani yine ısınmıyor.sonra oda termostatı al istediğin sıcaklıklığı elde edersin dedi öyle yaptım ama bu kezde normalde (kombi 41c de yanarken arka odalarım ılık ve günde 8 m3 harcıyordum. termostattan sonra ise (kombi 70 c de yanarken ön oda hemen ısındığı için arka odalarım buz gibi ve günde 11m3 harcamaya başladım ) benim peteklerin alt kısımlarını ısıtmak ve ısıyı yüksek tutarak tüketimi azaltmam için ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olabilirmisiniz
Tuncer bey petek temizliği yapıldıktan sonra peteklerin alt taraflarını ısıtmak için devir daim hızını artırmamız gerekiyor. Bunun içi gerekli olan kademeli bir ek pompa takılması ve sistemin en yüksek noktasına otomatik hava purjörü takarak ısıtma sorununuzu tamamen çözebiliriz.
Merhaba benim kombim ecea markasıdır 3 yıl oldu sıfır taktırdım ama petekler altı ısınmıyor üstü ısınıyor ama cok cok az ısınıyor ben suyunu ve havasını boşalttım yinede aynı degisen birsey yok bunun icin ne yapmam gerekiyor Bilginize arz ederim
İlk defa konbi kullanıyorum konbim 55 derecede oda termostatım 23 derecede enson petegim tam ısınmıyor reglaj ayarı yaptım alvanadan denedim olmadı üst vanadan denedim olmadı bırde dıger peteklerın en alt kısmları soğuk üstü cok sıcak petekler çapraz bağlı peteklerın üç köşesi ates gıbı diğer köşesi soğuk ısınan köşeler üst köşeler ve alt dönüş köşesi. Isınma problemi yaşıyorum yardımcı olurmusunuz tesekürler
Adana da yaşıyorum.10.katta (en son daire) sıfır daire satın aldım.Kalerifer hattı ve petekler merkezi ısıtma sistemine göre döşenmiş.3.30 metre olan petekleri 7.50 metre olarak değiştirdim.Fakat 60 derecede sabaha kadar çalıştırdığım kombi evimi ısıtmadı.Peteklerin havası alındı reglaj ayarı yapıldı ama sonuç değişmedi.30 günlük kombi sıfır petek ama ev ısınmıyor.6.kat 8. kat ve yine 10. kat karşı komşum da hiç bir petek değişimi yapılmadan 43 derecede evin içi hamam gibi oluyor.petekler ısınmasına rağmen ev ısınmıyor.NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.
Petek bağlantısında sıcak su girişi üstten mi olmalı alttan mı
Petek bağlantıları yapılırken alttan giriş veriliyorsa alttan çıkış sağlanır. Çapraz bağlantı üstten giriş alttan çıkış en sağlıklı bağlantı olacaktır.
Biz Öğrenci olduğumuz için evde 6 adet petek var ve biz bunlardan sadece 3 tanesini yakıyoruz bu ücrette herhangi bir fark yaratır mı yaratırsa bu mevla çok değişir mi?
bide biz 12 saat yakıyoruz 12 saat yakmıyoruz bu bize daha mı masraflı olur yoksa sabit bir ısıda 24 saat mı yakmak daha cazip olur ?
6 petek ile 3 petek arasında fiyat farkı oluşmaz. Sebebi ise 3 petek içinde sistemi komple göz önüne alıp yeteri kadar ilaç kullanılır ve bir daire servis ücreti yansıtılacaktır. Gündüz kombiyi kapatıp akşam olunca tekrar çalıştırmak arasında en fazla 50 TL doğalgaz faturası fark eder. Çünkü akşam eve döndüğünüzde soğuk bir evle karşılaşıp oda sıcaklığını yakalamak için kombi sürekli çalışmaya başlayacak. Aradaki bu ufak miktar için evi soğutmaya gerek yok.
Merhaba,
Evimizde yoğuşmali kombi var. Radyatörler hepsinin yüksekliği 50cm sirasiyka uzunluklari şöyle : 40, 50, 50, 50, 50, 140 cm toplamda 3.80 metre. Evim tokide, merkezi sistemden ferdî kombiye geçiş yapılmış. Kombiyi şu anda 45derecede calıştırıyoruz ve odalarin sicakligi 20 veya 21 bazan 22 derece oluyor. Fakat alt ve üst katta duran yok.
Bu peteklerin metrajını büyütsek bizim için makul okur mu? Eğer olursa; mesala 50cm uzunluğundaki radyatör yerine 600×1200 lük radyatör taktirsak yeni radyatör hem yüksek hem uzun olacagi icin (radyatörler çapraz bağlı) alttaki çıkışa 2 dirsekli ek boru , üstteki girişe de ek parça ekleyip bağlanti mümkün olacak gibi görünüyor. Diğer radyatorlerde de böyle dirsekli bağlanti olacak. Bu durum suyun devir daimine dolayisiyla kombinin çalışmasina olumsuz etki eder mi? Ve bu bağlantilarda hangi çeşit boru kullanilmalidir? Şimdiden teşekkür ederim..
Coşkun bey petekleri büyütüp masraf yapmak yerine kombinin sıcaklık ayarını 60 dereceye çıkarmayı neden düşünmüyorsunuz. Sonuçta büyük peteği ısıtmak için kombi daha fazla enerji harcayacak.
merhabalar salonuma ilave Petek eklettirdim. Mevcutta olan peteğin alttarafı soğuk diğer eklettirdiğim peteğe sıcaklık gidene kadar kombi derecesi düşüyo ne yapmam gerek?
Bu sorunu yaşamanız çok normal. Kapasitenin üzerine siz eklemeye yaptığınızda kombi bunu karşılayamayacak duruma geliyor. Sistemin ısıtabileceği kapasite bellidir. Bunun üstüne kalorifer peteği eklemek ısıyı artırmaz. Bir radyatöre gelen sıcak suyu siz ikiye bölmüşsünüz. O peteklerin ikisini de çıkarın yerine tek bir petek fakat biraz büyüterek daha verimli ısı alabilirsiniz.
Merhabalar merkezi sistemli bir apartmanda oturuyorum ama mutfakta salonda yatak odasinda petek var mutfaktaki petek yaniyor salondaki petek cok az isitiyor yatak odasindaki hic isitmiyor sebebi ne olabilir. Ufak bebegim var yoksa gun icinde gelirmisiniz bakmaya
Merkezi sistemlerde petek hiç yanmıyor sa mutlaka hava sıkışmıştır. Yada kazan içerisinde bulunan su azalmış olabilir. Bu tarz problemlere binanın teknik görevlisiyle iletişime geçerek çözebilirsiniz.
Merhaba ben 80000 cal katı yakıtlı kalorifer kazani kullanıyorum 3 katlı dairede kullanıyor 3 katta kalorifer tesisatı alt giriş alt çıkış 2 kat üst giriş alt çıkış çapraz alt kısım ısınmıyor. Bağlantıların farklı olması etkiler mi
Genelde çapraz bağlantı tercih edilebilir. Sizin söylediğiniz tüm bağlantı şekilleri doğru yapılan bir iş. Sizin dairelerde farklı bir sorun vardır tesisat temizliği gerekebilir.
Merhaba,
Benim evdeki peteklerin alt kısımları ısınmıyor. Usta çağırıp petek temizliği yaptırdım.. Yok ilaçtı, yok berrak suydu, yok havaydı, yok efendim 3 yollu vanaydı, pompaydı derken 2 gün boyunca 6 saatlik bir çalışma sonucu.. Usta gelmeden önce nasıl peteklerin alt kısmı yanmıyordu… Şu anda PETEKLERİN ALT KISMI YİNE YANMIYOR.. Yani ısınmıyor.. iNTERNETTEN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA KOMBİ DEN GELEN SICAK SU ÇAPRAZ BAĞLANTI İLE ÜSTTEN GİRMESİ GERKEİYOR.. Bende emin olmak için kombiyi açtım ve peteklerin üst giriş ve alt giriş vanalarının üzerine elimi koyduğumda sıcak suyun alttan giriş yaptığını farkettim.. Sorum şu ki ; Kombinin altında sıcak su çıkışı ile soğuk (yani peteklerden geri dönüş) su girişlinin yönlerini değiştirirsem bi yararı olurmu.. Yani kombinin altında ki hatların yerini değiştirsem olumlu bir sonuç alabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim..
Kombinin altından direk çapraz bağlantı yapılması gerekiyor. En sağdaki boruyu en soldaki boruya ve en soldaki boruyu en sağdaki boruya bağlayarak ters bağlantı sorununu çözebilirsiniz.
merhaba;
yenidoğan bebeklerimiz için yatak odamızdaki mevcut petek yeteri kadar ısıtmıyor yatak odamıza ek bir petek taktırmamız mümkün olur mu acaba?olursa nasıl yapmak gerekir acaba?
teşekkürler.
Ek petek bağlamak yerine, kalori değerleri yüksek diğer radyatörden daha büyük boyutta petek bağlatabilirsiniz. Tesisatın ısıtabileceği belli kapasitede radyatör vardır. Siz fazladan radyatörü bağladığınızda aldığınız ısı çok fark etmez. En kaliteli petek modeli hakkında yazımızı okuyabilirsiniz.
HOCAM ; TESİSATIN KOMBİ ÇIKIŞINA EK BİR MİNİ DEVRİDAİM MOTORU TAKTIRMAK İSTİYORUM. DİKKAT ETMEM GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR NELER OLABİLİR. SAYGILAR.
Kombinin kendi pompası ile diğer takacağınız pompa aynı yönde dönmesi yeterlidir. Ayrıca bu iki pompanın biri diğerinden daha hızlı çalışırsa sistemde sürekli hava yapar.
Peteğin ust tarafi isiniyo alti isinmiyor havasida alindi aceba devir daimmi yapmiyor bu sorunu nasil giderebilirim
Peteklerin içi kirlenmiş olabilir. Devir daim sırasında ileriye gitmekte zorlanan su peteklerin alt taraflarının soğumasına sebep olur. Siz en iyisi petek temizliği yaptırın.
Petek temizliğini kaça yapıyosunuz ve benim yatak odasındaki petek hiç ısınmıyor Kombiyi sıcaklığını çok açmam gerekiyor biraz ısınması için Ayrıca bütün odalardaki peteklerinin altı ısınmıyor Bütün bunların arızalarını gidermek ortalama kaç para gider
Bu sorunun cevabını verebilmek için petek sayısını bilmemiz gerekiyor. Ama liste fiyatlarımızı karşılaştırmak için petek temizliği fiyatları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Merhaba hocam bizim eve yeni petek bağlandı ev dublex doğalgaz yok 40binlik kömür sobası kuruldu 60 derecede yakıyoruz devirdaim pompasının üzerinde 3 kademe var biz ikide çalıştırıyoruz ama petekler yeteri kadar ısınmıyor 3 yaptığımız zaman zararımız olur mu
Emre bey pompayı 3. kademeye aldığınız zaman pek fazla zararınız olmaz. Bunun yerine tesisat temizleme kimyasalı kullanarak temizlik yaptırmanız daha doğru olur. Sistemin içerisini 1 gün boyunca temizleyerek daha fazla randıman alabilirsiniz.
merhaba 2 hafta önce kombi ve petek bakımı yaptırdım bakımcı fazla kirlenmemiş ama şimdi daha güzel ısınırsınız dedi 🙂 ama ne yazık ki şimdi eski derecemiz 40 ta ısınırken şimdi 45-50 de bile ısınamıyoruz. peteklerin orta kısmından alt tarafı hiç ısınmıyor sizce neden kaynaklı olabilir ne yapmam lazım.sorunu kendim düzeltebilir miyim acil yardımlarınızı bekliyorum…
Aysel hanım kullanılan kimyasal bu noktada çok önemli petek temizliği işi bittikten sonra koruma kimyasalı kullanılmadıysa sorunu bu yüzden yaşıyor olabilirsiniz. Temizlik sırasında kombinin içine pislik gittiyse su sirkülasyonu yavaşladığı için bu yüzden de petekler ısıtmayabilir.
Peteklerim de vanalar iki tarafta da ve aşağıda. Hangisi soğuk su hangisi sıcak su nasıl anlarım? Reglaj ayarı yaparken her 2 vana içinde aynı işlemi uyguladım. Soğuk su vanasını tamamen açmamın daha mantıklı olacağını düşünüyorum o nedenle soruyorum. Teşekkürler.
Peteklerde soğuk sıcak su borusu yok. Sadece gidiş ve dönüş borusu vardır. Yazıyla gidiş neresi dönüş neresi anlatmamız mümkün değil
Arkadaşlar.Benimde bir sorum olacak. Bosch Classic Condense kombi kullanıyorum.Memnunum. Isınmada bir sorun yok. Kombi mutfakta. Borular alttan döşemeli dağıtım antrede kombiye yaklaşık 5-7 metre uzaklıkta.Isınma konusunda çocuk odası diğer odalara göre az ısınıyor, oda kuzeydoğuda. Odada iki tane biri açılır iki kantlı, bir tane tek açılır tek kanat pencere ve balkon kapısı var.Dağıtım konnektörü mecburen altı patek olduğu için 6 lı.Dağıtımın hemen arkası banyo.Yanı çocuk odası.Konnektörü 7 li ye değiştirip banyodan çocuk odasına yeni bir petek koydursam sonuç nasıl olur? Veya banyodaki havlupandan ek nasıl yapabilirim? Planda anlatabildim galiba.
Kollektörü 7 lik yaptıktan sonra alacağınız sonuç daha iyi olur. Fakat sisteme fazla petek atmak daha fazla ısınacağınız anlamına gelmez. Sonuçta konutun büyüklüğü hesaplanarak ihtiyaca göre kombi ve boru çapı montaj edilmiştir. Bunların üzerine ekleme yaptığınız zaman diğer peteklerde ısı kaybı yaşayabilirsiniz. Bazı kullanıcılar peteğin boyunu büyüterek daha fazla ısınacaklarını zanneder fakat aldıkları ısı aynı kalır. Kaliteli bir radyatör kullanmak bence daha doğru tercih olacaktır.
benim sorunum merkezikatı ısıtmalı son kat 8 adet petek bulunmakda hepside altları ısınmıyor üstleri ısınıyor sorun ne olabilir
Bu sorunun sebebini anlayabilmek için diğer dairelerde bu skıntı yaşanıyormu bakmak gerekir.
İyi günler, peteklerin alt ve orta kısımlarında ısınma sorunu var. Petekler ve kombi yeni bağlandı. Peteklerin sıcak su giriş vanası sol altta çıkış vanası ise sağ altta. Vanaların altta olması peteklerin ısınmasını etkiler mi? Çapraz bağlantı olarak bağlatmak ısının peteklere dağılımını değiştirir mi ? Isınma sorunu yaşadığım peteklerin boyları 1.5 ve 1.8 metre. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Kalorifer peteklerinin kapasitesi tesisat borularının çapına uygun olarak bağlanmadığı için bu sorundan kurtulmanız mümkün değil. Küçük çaplarda çekilen kalorifer tesisatların bu sıkıntıları görmek mümkün. En kolay yoldan çözümü ek pompa bağlayıp tesisatın su sirkülasyon hızını artırabilirsiniz. Bu yöntemle ısınmayan petek asla olmaz. Bütün peteklere el vuramazsınız, hepsi sıcacık olur.
kombinin üç yollu tamir takımını kontrol ettirin
Evimiz 2 katĺi yukardaki 2 tane petegın üstü ısınıyor altı ısınmıyor neden ne yapmamız gerekiyor
peteklerin alt kısımdaki su vanası her zaman açıkmı kalmak zorundadır yoksa kapalı durmasımı lazım
Alttaki çıkış vanaları açık olmalı.
Peteklerimin alti osinmiyor Merhaba Peteklerimin al tarafi isinmiyor eryamanda oturuyorum petek temizleme islemini ne kadara yapiyorsunuz bize geri donus yapabilirmisniz tskler
iyi günler,
peteklerin yan ısısı (en azından üst kısım) oldukça sıcak olmasına rağmen petek üstünden hiç har çıkmamakta. Bu da temizlikle mi alakalıdır?
Merhaba, Adapazarında ikamet ediyorum, buraya servisiniz var mı bilemiyorum ama internette yaptığım araştırmada işin ehli olduğunuza kanaat ederek çözüm için size sormak istedim. Adapazarı’nda müstakil bir evde oturuyoz, Ev 30 yıllık eski bir ev, duvarlar yığma tuğla yani 30 cm kalınlığında. Ev 2 katlı alt kata kaba inşaat şeklinde yani camı kapısı yok. Üst kata 2 sene önce doğalgaz döşektik, kombi viesman yoğuşmalı, petekler demirdöküm plus. tüm bunları tavsiye üzerine aldık. Ancak özellikle peteklerin alt kısımları üst kısımlarına göre ciddi derecede ısınmıyor. İnterntten araştırınca bunun bir problem olmadığını peteklerin çalışma sisteminin bu olduğu, üst kısımların daha fazla ısınmasının normal olduğu yazıyor. Ancak bu petekler evi ısıtmıyor, hatta bazıları kendilerini zor ısıtıyor, bu durum yaklaşık 500-550 TL gibi fatura ödememize rağmen böyle. Evde ısı yalıtımı da yok ama bu kadar tüketime rağmen evin belli bir derecede ısınması gerektiğini düşnüyorum. Evin ısınmamasında peteklerin alt kısmının üst kısmı kadar ısınmaması ne derece etkilidir ve bu durum için bir çözümünüz var mı ve Adapazarı’na gelebilecek ekibiniz mevcut mudur? Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim
Merhaba.. Öncelikle alttaki boş inşaat bir dezavantaj. Odalarinizda laminant parke var mı bilmiyorum, yoksa yaptırın. Varsa da, laminant altına olabilecek en kalın yalıtım malzemesi konmalı. Kombinizin pompası yetersiz kalıyor olabilir. Altına ek pompa taktırın. Bunun doğru çalışması için de bir denge kabı gerekiyor. Bu bence çok önemli bir işlem. Yalıtım konusunda ise yapabileceğiniz ne varsa, bir uzman yardımıyla yapın. Petekleriniz en kaliteli petek.. Yani benim önerim, yalıtım ve ek pompa..