Kalorifer ve yerden ısıtma tesisatlarının düzenli bakımı çalışma performansını artırır. Merkezi sistem ısıtma tesisatlarında ve dairede kombili sistem ısıtma tesisatlarında temizlik imkanı bulunuyor. Kombi tesisat bakımı, petek temizliği ve bakımı işlerinizi hafife almayın. Hem yakıt tasarrufu hem de arıza yapmaması açısından bu bakımlar çok önemlidir.
Zamanla tüm merkezi sistemlerde çamur, kireç, kir, pas tesisatlarda kirlenmeye neden olmaktadır. Bu oluşan kireç paslar ileri ki zamanlarda sorunlar çıkmasına neden olur. Öncelikle tesisat temizliğinin yapılması gerekir. Nedeni ise kombinizi önce temizletirseniz tesisat temizliği yapılırken veya kombi bakımı bittikten sonra çalıştırınca tesisattaki pis çamur tekrar kombiye dolar. Bu sebeple önce tesisatı temizletip ardından kombi temizliği ve bakımı yapılır böylece sistem ve kombi temiz kalırlar. Yapılan temizlikler tesisatın içinde zamanla oluşan pis suyun, kireç ve pasın dışarı atılması içindir. Petekli ısıtma sistemi için su basıncı ile temizlik yapılırken, yerden ısıtma temizliği hava ve suyu karıştıran makine ile yapılır. Sistem temizliğinde hava kullanılmasının sebebi ise hatların çok uzun olması ve yalnız su basıldığı zaman çamurun tamamen sökülüp dışarı atılmamasıdır. Personelimiz işin doğru yapılması adına sizi yönlendirir ve doğrusu ne ise ne gerekiyorsa onu yaparlar.
Firma olarak prensipli çalışma anlayışıyla, uzman ekiplerimiz ve özel cihazlarımızla kombi bakımı, petek bakımı, petek temizliği işlemlerini kısa sürede yapıyoruz. Uzun süredir evinizde yada iş yerinizde kullanmakta olduğunuz doğalgazlı kombi veya şofbenler veya doğalgaz sobaları her geçen gün biraz daha yıpranmaktadır. Tesisat borularınızdaki suyun kirliliği filtrelerin tıkanması gibi birçok problem kombinize zarar verebilmektedir. Cihazınızın her yıl kontrollü bir şekilde bakımını yaptırdığınız takdirde meydana gelecek arıza sayısını minimuma indirebilirsiniz.
Kış sezonu öncesi yıllık bakımda yapılacak işlemler şunlardır;
- Cihazınızın yanma verimini artırmak için gerekli bakımın yapılması.
- Kombinin altında bulunan filtrelerin temizlenmesi.
- İmbisat deposu hava kontrolü.
- Ateşleme sistemlerinde ayarların yeniden gözden geçirilmesi.
- Gaz çıkışını sağlayan memelerin temizlenmesi.
- Brülör temizliği.
- Tesisat içerisindeki suyun tamamen boşaltılıp tekrar doldurulması.
- Peteklerinizin tek tek çıkarılıp içerisindeki pisliklerin temizlenmesi.
- Peteklerinizin havasının alınması.
- Tesisat sisteminizdeki yanlış uygulamaların düzeltilmesi.
- Kombinizin daha verimli kullanılması için müşterilerimize verilecek kısa bilgiler.