Kombinin Basıncı Düşüyor | Kombiye Neden Sürekli Su Takviyesi Yapılır?

kombi-kalorifer-tesisatindaki-kacaklari-ilacla-kapatma-yontemi-45

Kalorifer kombi su basıncı neden düşer?

Kombiye ilaçlı takviye nasıl yapıılr? gibi soruların yanıtını bulmak İstanbul Tesisat sayesinde çok kolay!

Su basıncını gösteren manometre 1’in altına düştüğünde, petekleriniz soğumaya başlar. Kombiye sürekli su basmaktan sıkıldıysanız, bu arızaya sebep olan su sızıntısını tamir etmek gerekir. Boruların ek yerlerinde, gözyaşı şeklinde oluşan sızıntıları cihazla tespit etmek yerine, ilaçla kapatmak daha az maliyetli ve pratik bir çözümdür. Böylece cihazın evinize gelmesi için hiçbir ücret ödemeyeceksiniz. Ayrıca kaçak yapan borunun tamiratı, kırılan yerlerin onarımı gibi maliyetler cebinizi yakabilir. Kulaktan duyma bilgilerle “İlaç tesisattaki kaçağı kapatır mı?” demeyin! Denemeden kimse bilemez. Biz her türlü işimizin arkasında duruyoruz. Kimyasal kullanarak onarımını yaptığımız tesisatlara 1 yıl garanti vermekteyiz. Bu tesisatınızda herhangi bir kaçak olduğu zaman tekrar gelip, ücretsiz olarak kimyasal ilaç uygulayabiliriz. Ayrıca işlem bittikten sonra müşteriye garanti belgesi niteliğinde sözleşme de bırakıyoruz.
Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55

KOMBİ SU EKSİLTMESİNİ KIRMADAN CİHAZLA TESPİT EDİYORUZ.

SİSTEMİ İNCELEDİKTEN SONRA KİMYASAL İLE KALORİFER TESİSATI KAÇAKLARINI ONARIYORUZ.

Kombi veya kazan benzeri sistemlerle çalışan kalorifer tesisatlarında, hiçbir yeri kırmadan onaran kimyasal atık Türkiye’de! Kaçak onarım kimyasalı mevcut su kaçağının bulunduğu bölgeye (zemin, duvar vs.) herhangi bir müdahalede bulunmadan, kaçağın bulunduğu bölgeyi tespit ederek, sistemde oluşmuş kaçakları yerinde kristalleşip kapatır .Tesisatta bulunan basınçta ve sıcaklıkta ürünümüz kendi özelliğini yitirmez ve sürekliliğini korur. Plastik ve metal her tür tesisatta gönül rahatlığı ile kullanabilecek bu ürün, efor sarf etmeden rahat bir kullanım sağlayacaktır.


KULLANIM ALANLARI NERELER?

Su bağlantılarının yapıldığı tüm Merkezi sistem , Kombi sistemleri , Yerden ısıtma sistemleri , temiz su tesisatları , açık sistemler, yüzme havuzları ve Beton yüzey uygulamaları vs. de uygulanabilir.

  1. Kaçak giderici Konsantre Kimyasal

Kombi ve kat kaloriferi boruları, chiller suyu boruları, temiz su boruları , güneş enerjisi kollektör boruları vb. gibi, açık ve kapalı tüm boru tesisatlarında kullanılmaktadır.

  1. Kazan Kaçak Giderici Kimyasal

Günlük 600 Lt’ye kadar kaçaklar için, kazan merkezi sistem su kaçakları için kullanılmaktadır.

  1. Havuz Kaçak Giderici Kimyasal

Islak zemin, Teras zemini, Derz araları, yüzme ve süs havuzları kaçakları için kullanılmaktadır.

kombideki-basincin-dusmemesi-icin-yapmamiz-gerekenler-78

HANGİ TESİSATTA KAÇ LİTRE UYGULANIR?

Kapalı ve açık sistem ısıtma soğutma tesisatlarında 70 LT suya 1 litre dr repp kullanılması yeterlidir. Uygulama yapılmadan önce tesisatta bulunan kaba partiküllerin temizlenmesi gerekir. Mevcut tortu tutucu ve filtrelerin sökülmesi ya da by – pass edilmesi uygundur.

Kullanım Suyu Tesisatlarında

1/4 oranında sulandırılarak pompa veya tulumba yardımı ile tesisata basılır. 3 – 4 bar basınç altında sistem 12 saat bekletilir ve işlem sonunda tesisat boşaltılır. Ürünümüz insan sağlığına zarar verecek kalıntılar bırakmadığı için, herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan kullanım başlanabilir.

ZEMİNLERDE KULLANIM ŞEKLİ NASIL?

Ürünümüz ¼ oranında sulandırılarak kaçak olan zemine dökülmektedir. Fırça yardımı ile yüzeye ve derz aralarına yedirilmektedir. Önerilen, bu işlemin iki defa uygulanmasıdır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELER?

Ürünümüz kimyasal taşıma borularında, akaryakıt taşıma borularında ve bu tip maddelerin muhafaza edildiği depolarda kullanılmamalıdır.

Kaçak giderildikten sonra mevcut malzemenin tesisattan boşaltılması uygundur. Tesisata uygulama yapılmadan önce, herhangi bir kimyasalın olmaması gerekmektedir. (Antifriz, tesisat temizleme kimyasalları vb. )

Sisteme entegre edilen kimyasal uygulama, ortalama 48 saat içerisinde etkisini göstererek, borunun sızdıran bölgesinde kristalleşerek kapatır. Sistemin hem uygulamasını hem de kimyasalın satışını yapmaktayız. Bu ilaç doğru uygulandığında hiçbir seramik kırılmadan veya parkelerinize zarar vermeden kalorifer tesisatındaki kaçak kapatılabilmektedir. Kombi veya kazana hiçbir zararı bulunmaktadır. Almanya’da üretilen bu ilaç, şimdi Türkiye’de…

Kullanıldığı Alanlar

  • Kalorifer kombi kaçaklarında
  • Kollektör sistemlerinde
  • Yerden ısıtma tesisatlarında
  • Petek radyatör sistemlerinde
  • Bakır boru sistemlerinde
  • Temiz su tesisatlarında
  • Açılan derz aralarının doldurulmasında

kalorifer-tesisatindaki-kacaklari-ilacla-kapatan-firmalar-65

KALORİFER TESİSATLARI İÇİN KAÇAK ÖNLEME SIVISI

Kalorifer Tesisatlarındaki Kaçakları Önleme Maddesi, kalorifer tesisatlarındaki kazan, radyatör ve borularda meydana gelen kaçakları önler ve kaçak yerler, kimyasal ile kaplanarak bir daha kaçırmaz hale gelir.

Metal, plastik boru ve yüzeylerde kullanılabilmektedir.

Kullanımı: Tesisat büyüklüğüne göre belirlenen kimyasal, sıvı olarak tesisat suyuna ilave edilir ve tesisat suyu içinde devamlı kalır, boşaltılmamaktadır.

İmal edildiği Ülke: Almanya

Ambalaj: 1 litre

Sertikasyon: Alman DVGW

Kimyasal kapalı devre su kaçakları önleme sıvısı, kapalı devre boru tıkama maddesi, boru tıkayıcı, delik tıkayıcı.

ISITMA ve SIHHI TESİSATLARDAKİ SU KAÇAKLARININ ÖNLENMESİ

Kalorifer ve Sıhhi Tesisatlarda, tesisatın bitiminden sonra veya zamanla tesisatın eskimesi neticesinde, su kaçaklarına sıklıkla rastlanır. Kaçak yerini bulma, fevkalade zor ve masraflı bir iştir. Duvarlar kırılması, yerlerdeki seramiklerin kaldırılması vb. işlemler gerektirir.

Bütün bu zahmetlere katlanmadan, tesisatlardaki su kaçağını önlemek için Alman malı kimyasalı kullanarak, sorun kolayca giderilmektedir. Avrupa’da uzun senelerden beri kullanılmakta olan bu malzeme, yurdumuzda da birkaç seneden beri başarılı bir şekilde kullanılmakta ve 2.000’den fazla tesisatta, su kaçağı sorunu halledilmektedir.

Kimyasal İle Su Kaçağı Nasıl Önlenir?

Tesisat suyu içine karıştırılan PRODORAL tesisat içinde dolaşırken, bulduğu kaçak yerinden suyla birlikte dışarı akar. PRODORAL hava ile temas eder etmez sertleşir ve deliği kapatır. Bir daha da bu noktadan katiyen su kaçağı olmaz.

KULLANILDIĞI YERLER

Kalorifer, FAN COİL HATLARI, Yerden Isıtma, Güneşle Isıtma ve su sirkülasyonlu diğer tesisatlar.

KULLANILDIĞI BORU ÇEŞİTLERİ

Siyah-Galvaniz Demir Borular, Plastik Borular, Bakır Borular vb. borularda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir.

KULLANIM ŞEKLİ

Tesisatın su miktarı yaklaşık olarak hesap edilmektedir.

  1. 24 saatteki su kaybı miktarı 50 litrenin altında ise, Tesisatın her 200 litre su hacmi için 1.0 litre PRODORAL kullanılmaktadır.
  2. 24 saatteki su kaybı 50-400 litre arasında ise, tesisatın her 100 litre su hacmi 1.0 litre PRODORAL kullanır.

Kimyasal Tesisata Nasıl uygulanır.

Kimyasal tesisatın en üst noktasında, bidondan tesisat suyuna ilave edilmekte veya tesisat test pompası vasıtasıyla işlem tamamlanmaktadır. Kimyevi ilaç tesisatın suyu içerisinde devamlı kalır. Tesisatın suyunun boşaltılmasına yeniden su alınmasına gerek yoktur. Ancak tesisat suyu kirli veya tesisat eskiyse kimyasal ilave edilmeden kirli su tesisattan boşaltıldıktan sonra yeniden temiz su alınması faydalı olur.

Kalorifer tesisatındaki tüm radyatör vanaları açılmış, tesisatta varsa pislik tutucu süzgeçleri çıkarılmış olarak kimyasal ilave edilmiş tesisat suyu, 24 saat sirkülasyon yapıldıktan sonra tesisattaki su kaçağı giderilmektedir.
Kimyasalın su içinde erimiş halde iken yan etkisi yoktur. Sertleşmez ve hiçbir tesisat armatürüne zarar vermez.

Kimyasalın içinde insan sağlığına veya çevreye zarar veren bir madde bulunmamaktadır.

Kalorifer Tesisatında Kaçak, kalorifer Kaçak Kimyasalı, kalorifer Kaçak Önleyici, kalorifer Tesisat Kaçakları, kalorifer Tesisatında Kaçak, Kalorifer Tesisat Kaçak, Kalorifer Tesisatı Kaçağı, Kalorifer Kaçaklarını Gideren Kimyasal, Kalorifer Kaçak, Kalorifer Tesisatında Kaçak Tespiti, Kalorifer Kaçak Onarım

FİZİKİ YAPISI ve Kimyasal Özelliği

Şekil: Sıvı halde

Renk: mavi sabun eriği kıvamında

Koku: Kokusuz

Kaynama Noktası: > 100 C

Patlama tehlikesi: Yoktur.

Yoğunluk: 1.37 g/cm3

Dinamik Viskozite: 20 C 100 m pas(Hake-Visco)

AB Normları GEFSTOFFV.E göre tehlikeli maddeler sınıfında bulunmamaktadır.

Not: Firmamızda kimyasal ilaç uygulama sadece ısıtma sistemlerinde uygulanabilmektedir. Alanımız tesisat olduğundan diğer tür olan sistemlere uygulamayı biz yapmıyoruz.

Kombiye Nasıl Su Basılır?

Kombi basıncının sürekli olarak düşmesi bir su kaçağının bulunduğunu kanıtlar niteliktedir. Ancak kombinin su eksiltmesi sonrasında kaçağın belirlenmesi kadar su eksiğinin giderilmesi de çok önemli bir faktör olarak kabul edilmektedir. Özellikle kombiye su basmayı bilmeyen ve bu konuda risk almak istemeyen tüketiciler İstanbul Tesisat ile iletişime geçerek bilgi almayı tercih etmelidir. Aşağıda kombiye su basma konusunda bütün merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz.

Kombinin su eksiltmesi durumunda yaşanan problemi gidermek için öncelikle kaçakları önlemelisiniz. Sonrasında da kombinin sağ alt kısmında bulunan vanayı açarak su basmaya başlamalısınız. Su bastığınızda bar seviyesi yükselecektir. Bar seviyesinin 1,8 olması idealdir. Buna göre yeterli miktarda su bastıktan sonra kombinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kombi Basıncı Düşerse Ne Olur?

Kombinizin sürekli olarak su eksiltmesi durumunda basınç olması gereken seviyenin altına düşecektir. Bu durum da ısınma performansının ciddi manada azalmasına yol açacaktır. Özellikle de peteklerde arzu edilen ısının ortaya çıkmaması basınç düşüklüklerinden kaynaklanan durumların başında gelmektedir. Basınç seviyesinde ciddi bir düşüş gözlemlendiğinde mutlaka İstanbul Tesisat ekibine başvurmalısınız. Böylelikle tesisatınızla alakalı bütün problemleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Kombi basıncı, su eksiltme, su basma ve merak ettiğiniz diğer bütün konular için çözüm basit. Ekibimizden randevu alarak süreci daha makul bir şekilde yönetebilirsiniz.

“Kombinin Basıncı Düşüyor | Kombiye Neden Sürekli Su Takviyesi Yapılır?” üzerine 16 yorum

  1. Değerli üstadım kombimin yoğuşma tahliye borusundan 15 saatte bir litre su tahliye oluyor,sizce bu normalmidir,normal değilse sebebi ne olabilir.Şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz yanıt için.

    Yanıtla
    • Merhabalar Mehmet bey yoğuşmalı kombiler tahliye edilen su miktarı ile sormus oldugunuz soruyu malesef yoğusmalı kombi ile teknik bilgimiz olmadığı için cevaplayamamaktayız.
      Sorunuza en iyi cevabı kullanmıs oldugunuz kombinizin teknik destek hattını arayarak çözüm bulabilirsiniz

      Yanıtla
    • İyi günler Ali Bey. Bu kaçak kimyasalının sıcak su ile sürekli devir daim halinde olması gerekiyor. Bu şekilde gerçekleşmez ise kaçak kimyasalı etki etmez. Ayrıca bu kimyasal kombi ve kalorifer tesisatlarına özgü bir ilaç. Dökseniz devir daim yapsa bile otomobil kaloriferinde etki etmez maalesef.

      Yanıtla
    • İyi günler Muammer Bey. En iyi petek ve kombi hakkındasizi çok yanlış yönlendirmek istemem ama birkaç firma ismi verebilirim. Petek olarak E.C.A, Baymak ve Demir Döküm marka kombiyi tercih edebilirsiniz. Kombi içinde Viesmann, Buderus, Vaillant tercihlerinizde en üst sırada olabilir. Tabii siz yine daha sağlıklı bilgi için doğalgaz firmlarıyla görüşmenizde fayda var efendim. Yanlış yönlendirmek istemem sizi. Daha nitelikli bir bilgi sahibi olmanızda fayda var.

      Yanıtla
  2. Kombi ve tesisat yeni çekildi.Kombi çalışmaya başladıktan 2 saat sonra 1,5 bar basınçtan 0,5 bar basınca düşüyor ve Daikin kombi hata koduna geçiyor.Sisteme tekrar şu yüklemesi yapıyorum yine aynı.Bu işlemi bir kaç kez tekrarladım.Kimyasal ilaç çözüm olur mu?

    Yanıtla
    • Osman Bey iyi günler. Kombiniz yeni olmasına rağmen bir arızası olabilir. Genleşme tankı gibi mesela. Kombiciniz kombide sorun yok diyorsa eğer ilaçla bu kaçağı kapatabiliriz. Peteklerinizin hepsi öncelikle temizlenecek ve sisteme kaçak giderici kimyasal ekleyeceğiz. Bu işlemden sonra ilaç kaçak olan yerde kristalleşecek ve kaçağı kapatacak. Kombinizinde basınç düşüşü tamamen duracak efendim. 0554 499 36 18 Bu numarayı ararsanız yardımcı olmaktan mutluluk duyarım efendim.

      Yanıtla
  3. konbinin basıncı devamlı yükseliyor tahliye vanasından veya peteklerden su alarak düşürüyoruz .neden basınç yükseliyor

    Yanıtla
  4. Protherm kombi kullanmaktayım ve basınç sürekli düşüyor servis kaç defa gelip su tankına hava bastı olmadı su tankını değiştirdiler ancak basınc bu sefer haftada bir 1 derecenin altına düşüyordu ve tekrardan basıncı yükseltiyordum ben. Tesisata baktığımda herhangi bir kacak göremedim bu basınç düşmesinin sebebi ve çözümü için ne yapabiliriz yardımcı olursanız bu konuda çok sevinirim.

    Yanıtla
    • Ömer bey kombiyle ilgili bir sıkıntı yok ise tesisat borularında bir patlak olduğundan bu sorunu yaşıyorsunuz. Termal kamera sistemi veya kimyasal ilaçlı yöntemle sizi bu sıkıntıdan kurtarabiliriz. Yapılan her iki uygulamada garantili çözümler sunmaktadır.

      Yanıtla
      • Patlak var ise alt kattaki dairenin tavanında islaklik olmaz mı ona bakıyorum tavanda herhangi bir ıslaklık yok. Yinede tesisatta patlak olma durumu olur mu acaba?

        Yanıtla
        • Kombi borularında patlak meydana geldiğinde günlük 1 su bardağı kayıp ancak olur. Betona sızan bu suyun etrafından sıcak borular geçtiği için beton hemen kurumaya başlar. Dolayısı ile alt katın tavanında herhangi bir leke oluşmaz.

          Yanıtla
  5. Selam iki gün önce kombinin su seviyesinin düştüğünü gördüm.Gozle gorunur bir kaçak yok.Kislik konumu yazlık konuma getirdim sabah su seviyesi ortaydi tekrar kışlık konuma aldım seviye anında düştü bunun sebebi nedir.

    Yanıtla

Yorum yapın

Tıkla Ara