Bazen, genellikle de tatilden döndüğümüz zamanlarda; banyo giderinde koku ile karşılaşabiliriz. Mutfak gideri kokusu bu sorunlar arasında en pis kokanıdır. Özellikle de yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde, bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması ve çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.
Lağımlar ve atık su sistemi ile bağlantılı herhangi bir sorunda, kırık veya çatlakta sistemdeki gaz ve buharın dışarı kaçması muhtemeldir. İleri seviyede bir gaza maruz kalan kişi zehirlenir ve ölüme neden olan bir vakaya bile yol açabilir. Metalik renkteki muslukların kararmasına sebep olan lağım kokusu insana nasıl zarar verir, siz düşünün.
Avrupa 0212 647 10 10 Anadolu 0216 340 55 55
Lağım Kokusu Nasıl Engellenir?
Pis su gider sisteminde bu gazlar dışarıya çıksın diye tesisat ayarlanır. Zehirli ve koku yayan gazın binaya girmemesi için, gider boruları en üst katta bitirilmeden çatıya kadar devam ettirilir. Havalandırma için ağzı açık, çatıdan 1 metre yüksek bir şekilde bırakılır. Atık su gider tesisatı olan her binanın, yani tuvaleti olan binanın çatıya kadar yeterli çapta havalandırma borusuna ihtiyacı vardır. Bu havalandırma borusunun, çatının 1 metre kadar üstüne çıkması çok önemlidir. Tıpkı soba bacaları gibi geri tepmemesi için önlemler alınmalıdır. Baca gibi etrafı örülüp, tepesine şapka yapılırsa içerideki kokunun dışarı çıkması daha kolay olur. Binanın içinden çıkan bu boru, çatı arasına çıkarılıp orada bırakılırsa bütün daireyi saran lağım kokusu problemine neden olur ve bulunması da çok zordur.
Pis su siteminde bina çıkışına es yapılır, ya da kapan denilen sistem takılarak rögardan gelebilecek kokular önlenir. Yasal düzenleme ile zorunlu hale getirilen bu işlem, çok önemsenmese de aslında çok mühim bir konudur. Kötü kokulu lağım, gaz karışımındaki toksik, parlayıcı, patlayıcı bazı zararlı gazlar her zaman olabilir. Bu gazların yoğunlaşıp binaya yayılması, bahsettiğimiz es ve kapanla önlenir. Kapan denilen düzenek, atık su borularında çekvalf sistemi olarak da bilinir. Ayrıca rögarlardan geri tepen suyu da bu sistemle engellemiş oluruz.
Tuvalet ve Banyo Neden Lağım Kokar?
Uzun süreli kullanım olmaması durumunda giderlerdeki es dediğimiz U şeklindeki deve boynu kısmında kalan kokunun geçişini önleyen su, özellikle sıcak havalarda zamanla buharlaşır. Su olmadığı için de koku bu yolu kullanarak eve yayılır. Eve döndüğünüzde bu kokuyla karşılaşırsınız. Evdeki lağım kokusu gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız, pis su borusundaki es kısmına bir iki maşrapa su dökmelisiniz ki su, hemen buharlaşmasın. Alacağınız bu önlem işe yaramamışsa, borunun bir yerinde kırık veya açıklık var demektir. Bağlantı hataları ve kırıklar gözden geçirilip onarılmalıdır. Kontrolü yapılan bu hatalar sonunda hala giderden lağım kokusu gelmesi sorunu yaşanıyorsa, çatıya çıkarılan havalandırma borusunun ağzı kapanmıştır. Bir kuşun yuva yapması, gider borusuna sıkışıp ölmesi veya çatıdaki yapraklardan dolayı tıkanması soruna neden olur. Yukarıdan açığa çıkamayan gaz, kötü kokuyla birlikte aşağı katlarda boşluk bulduğu yerden banyo küveti, lavabo vb. bağlantı noktalarından dışarı çıkar.
Banyo Ve Tuvaletten Gelen Kötü Koku Nasıl Engellenir?
Yapılan inşaatların bitiminden sonra, tesisatlarda sızdırmazlık testleri yapılmalıdır. Temiz su tesisatları su ile test edilirken, atık su boruları dumanla test edilir. Bazı yöntemlerde ise, çatıdaki her havalandırma ucundan nane yağı dökülerek üzerine 10 litre civarında sıcak su dökülür ve nane yağını koklamayan bir kişi tarafından aşağıdaki süzgeçler, giderler koklanarak nane kokusu aranır. Eğer koku yoksa kaçak yoktur, ancak nane kokusu alıyorsanız aldığınız bölgede kaçak var demektir. Böylelikle kokunun nereden geldiğini bulmak mümkün olabilir.
Tuvaletten kötü koku geliyor ise lağım kokusunu tespit eden firmalardan yardım istemek gerekmektedir. Hayatımızı sekteye uğratacak büyüklüklere ulaşmadan önce çözülmesi gereken problemlerden olan banyo ve tuvalette oluşan lağım kokuları, konusunda uzman koku tespit eden tesisatçı ustalar tarafından kolayca bulunabilmektedir.
İstanbul Tesisat, yılların deneyimi ve teknolojik aletlerle verdiği hizmetle banyo ve tuvaletteki kötü kokuları bulma işlemi yapmaktadır. Kameralı cihazla lağım kokusunu bulan firma olarak, müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız. İstanbul Tesisat firması, yaptığı tüm işlerde müşteriyi en az maliyetle ve hasarla sorunlarını çözüme ulaştırma prensiplerini benimsediğinden, lağım kokularını kesme işlemleri sırasında tadilata gerek bıraktırmamaktadır.
Banyo yaptirdim duş kanali ve yer suzgecinde es yapilmadi ve pis koku geliyor nedeni es tanınmadığı için mi
banyo ve yer gider süzgeçlerinde boru ile direkt bağlı olduğu için içerisinde su kalmaması durumunda koku olabilir kokunun giderilebilmesi için içerisinde su muhafaza eden yer ve banyo gideri kullanılmalıdır
Foseptik cukurumuz 4 senedir temizlenmedi. Bir koku yok. Evi 2 sene once almistik. Daha onceki sahibi 2 sene gecti temizletmemis, en son yarisi dolu gerek yok, demisler. Biz de 2 sene gecirdik. Bu durum normal mi? Ne yapmamiz gerekiyor. Gaz birikmesi soz konusumudur?
merhaba foseptik cukurlarının belli aralıklarla temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekmektedir . foseptil kuyularının kapakları hava almayacak düzeyde ise ve tahlıye boruları üzerinde cekvalf var ise gaz sıkısması olabilir
Merhaba. Bınamız. 2 yıllık. Fakat. Alt kattan. Mutfaktan. Bişen. Yemek. Balık. Tüm. Dairelere. Yayılıyor. Ne. Yapabiliriz. Tesekürler
Merhaba, kamera sistemlerimiz ile gider borularını inceleyip kokunun neden olduğunu ve nasıl düzeltilebileceğini tespit ediyoruz. Bize ulaşırsanız yardımcı olalım 0212 647 10 10
iyi günler
2 katlı sıfır bina yaptırdık.binanın pis su hattını lağım hattına bağladığımız andan beri aşırı lağım kokusu geliyor.pis su hattını döşeyen ustalar ilk bina pis su çıkışına S boru koymuşlardı.koku neden kaynaklanıyor acaba.teşekkürler
Merhaba, koku nedenleri birçok sorundan kaynaklanabilir. Bunları inceleyip sorunu çözen ustalarımız var. Kamera sistemi ile boruların içerisine bakmaları gerekiyor bize ulaşırsanız yardımcı olabiliriz. 0212 647 10 10
2 katlı çelik yapı evde oturuyorum. üst kat yatak odası banyosundaki duş zeminle aynı kotta ve S verilememiş ayrıca havalandırma bacası yok. rögarlarda çek valf var fakat hava lodos olduğu zaman çok koku yapıyor. çözüm ve öneriniz lütfen.
iyi günler güven bey koku kesilmesi için öncelikle tesisatınızdaki eksiklikleri gidermeniz gerekmektedir mutlaka havalandırma bacası ve es yapılmalıdır
Merhaba bir binanin 4.katinda oturuyoruz havalandırmadan lögar kokusu geliyor hatta tuvaletin yanındaki odayı bile kullanamıyoruz neredeyse.Bu kokuyu nasıl giderebiliriz?
İyi günler Zeynep Hanım. Koku havalandırmadan geliyor ise muhtemelen binalarda koku oluşmasını engellemek için yapılan havalık olayı sizin orada uygulanmamış. Çatıya havalık ağzı bırakılmamış efendim. Yapmanız gereken çatıda kokunun oluşmasını engelleyen bir havalık borusu olup olmadığını kontrol etmek. Tuvaletin esini ve banyodaki giderlerin sifon eslerini kontrol etmek gerekiyor. Bunların hepsinin tespitini biz kamera ile bakıp kontrollerini yapıyoruz. Profesyonel bir yardım almak için firmamızı arayıp detaylı bir bilgi alabilirsiniz.
Yeni aldığımız evin banyosu kokuyor ne önerirsiniz
İyi günler Gül Hanım. Öncelikle dairenizde lavabolarda ve giderlerinizin sifonlarında es olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer olmazsa binada havalık var mı koku için bunun kontrol etmeniz gerekiyor. Yoksa eğer havalandırmadan pimaş çıkılıp ağız bırakılması gerekiyor. Kısacası bu sizin tek başınıza yapabileceğiniz ve becerebileceğiniz bir iş değil maalesef. Bu yüzden profesyonel bir yardım almanız şart. Kameralı cihazlarla bu kokunun tespiti yapılabilmekte efendim. Arayıp daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz.
Bir sitede 1. Katta oturuyorum. Her gün özellikle sabahları banyodan kotu lağım kokuları geliyor. Havalandırma apartman boşluğuna bakıyor ancak bir faydasını göremiyorum hiçbir zaman havalanmiyor. Hatta bazen banyo ve wc den gelen koku anlık olarak yatak odasından ve oturma odasından da geliyor. Elektrikli havalandırma sistemi ise yarar mi merak ediyorum?
İyi günler Gaye Hanım. Öncelikle binalarda oluşan kokunun birçok nedeni olabilir. Olası koku sebeplerini sizinle paylaşacağım. Binanızın ana rögarının içi çok pisse eğer ve çok pislik birikmişse kokuya neden olabilir. Bazı binalarda rögarın içine esen rüzgarın binaya koku olarak geri dönmesine neden olur. Dairelerde pimaşlardan kaynaklı koku oluşumu oluyor. Ayrıca binada havalandırma ile alakalı bir problem olabilir. Çatıda ağzı kapanmış olabilir. Bunun dışında elektrikli havalandırma sisteminin size aşırı derecede fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Profesyonel bir çözüm almanızda fayda var. Kameralı sistemlerimizle ve özel koku cihazımızla kokunun asıl kaynağını size buluyoruz. Daha detaylı almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
iyi gunler evimizle sokak icindeki ana rogara baglantiyi saglayan evin onundeki rogar kuyusundan cok agir koku geliyor sebebi nedir acaba
İyi günler Halil İbrahim Bey. Yoldaki rögardan ağır koku gelmesinin sebebi muhtemelen rögarın içi çok dolu ve aşırı derecede pislik var. Uzun zamandırda temizlik olmadığı için kokuya sebep olabilir. Ayrıca rögardaki hat çökmüş olma ihtimali var. Hat çöktüğü için pislikler toprağa karışıp kokuya sebebiyet verebilir.
İyi günler Halil bey bina onunde bulunan pis su toplama tahliye kuyusuna sokak aktarma kanalından gelen kötü koku yol hattındaki künk borularda zaman içinde birikmiş olan pislik ve atıklardan meydana gelmesinden olusmaktadir.
bu durumlarda yapılması gereken bulundugunuz il veya ilçedeki su ve kanalizasyon müdürlüğüne basvuruda bulunup kanal temizliği yaptırmaktır
Merhaba tuvalet ve banyo giderlerinden (yer süzgeçlerinden) bir süredir fare tıkırtı sesleri geliyordu en sonunda süzgecin kapağı kapalı olmasına rağmen giderden lagim sicani geldi.Ayrica 2. Katta oturuyorum . Tekrar ayni problemi yaşamam icin ne yapmalıyım nasıl önlemler alabilirim ?? Çekvalf sistemi yapılırsa bir süre sonra tıkanma olabileceğini söylediler. Yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler iyi çalışmalar.
İyi günler Atiye Hanım. Öncelikle şunu belirtmek isterim fareler çok ufak deliklerden bile geçebildiği için kapağı kapalı olsa bile onu itip geçebilir. Bu yüzden fareler için tek çözüm ya fare ilacı konulması ya da rögardaki boru çıkışına çekvalf takılması. Bunun dışında yapacak başka hiçbir şeyiniz yok maalesef efendim. Hattınızın eğimi iyi ise ve çekvalfte bozulmadığı sürece bir tıkanma ve sorun yaşamazsınız. Ayrıca rögardan su taştığında binaya su geri gelmez. Her halükarda avantaj sağlıyor size.
Binamızin dış logarina çekvalf taktirmak istiyorum takıyormusunuz ve ne kadar ücreti var.
İyi günler Sami Bey. Dış rögara çekvalf takılabilmesi için rögarın çok derin olmaması ve çalışılabilir bir alan olması gerekir. Ayrıca binadan gelen ana kolon borusunun rögarın içinde çekvalf takılabiliecek alana sahip olması gerekir. Çekvalfin çeşitleri vardır buna göre fiyatlarda değişkenlik gösterir efendim. Ayrıca bu iş için işçilik ücretide var. Bize ulaşırsanız konu ile ilgili size yardımcı olabilirim efendim
Ustam ben 3 katlı binada oturuyorum. Dairem en üst kat. Banyoda çok kötü koku oluyor. Sürekli havalandırıyorum. Pencereyi kapatınca o koku tekrardan ortaya çıkıyor. Bina yeni yapıldı. Yapan su tesisatçısı pis atık borularını çatının içinde bırakmış bu neden olabilir mi kokuya. Bu çatının üstüne alındığında kuş girme ihtimali olmaz mı? Birde 2. katta bu koku yok. 1 . Katta oturan kişi banyo kullanıldiktan sonra nadir olduğunu onu da havalandırma geçtiğini söylüyor.
Merhabalar Haluk bey dairenizde zaman zaman olusan kötü koku problemi özel kameralı cihazlar ile ilk önce kokunu daire içine geldiği noktaların tespiti yapıldıktan sonra kokunun kaynak tespiti yapılıp kesin cozum için yapılması gereken işlemlerin belirlenmesi gerekmektedir. catının içine bırakılan borunun üstüne alınması durumunda içine kus girme gibi bir durum söz konusu olamaz
merhaba,
bizim apartmanın en katında dükkan var giderlerde bir iki defa sıkıntı yaşandı ve oraya doğru taşma oldu dükkan sahibi kendi giderine çekvalf taktırdı şimdi tekrar aynı dert olduğu zaman otomatik olarak benim daireye doğru yol alacak bunu engellemem için bende çekvalf taktırabilirmiyim kendi daireme? benim daire kot 1 en alt katta.
İyi günler Görkem Bey. Dükkan sahibininde yapacak bir şeyi kalmamış mecburen böyle bir şey yapmış. Sizde taktırsanız bu sefer bir üste gidecek. Herkes taktırırsa bu sefer iş içinden çıkılmaz bir hal alacak ve pimaşlara zarar vermeye başlayacak bu durum. Böyle yapmak yerine bu tıkanma için kesin bir çözüm bulup bu işlemide yaptırsanız daha sağlıklı olur. Kamera ile görüntüleme yapıp daha net sonuçlar alır ve böyle uğraşmazsınız. taktıracağınız çekvalf için dairenizde yine kırım yapılması gerekiyor ve bu da epey bir masraf demek efendim. Yani en mantıklısı ve sağlıklısı tesisatın en katta ne problemi varsa o sorunu kalıcı olarak çözmek.
daire ıcındeku tuvalete çekvalf takılıyor mu ve lagım faresı gırısunı engellermı
İyi akşamlar Ayşenur Hanım. Daire içindeki tuvalet pimaşına çekvalf takılır evet ama tuvaletin bulunduğu yerin kırılması gerekiyor. Çözüm olur mu derseniz eğer evet farenin gelişine engel olur efendim. Ama söylediğim gibi tuvaletin bulunduğu alanın kırılıp geniş bir alan olması gerekiyor çekvalfin takılıp tekrar meyilinin verilmesi için.
Merhabalar binamızın Bodrumunda yer altı suyu için bir kuyu yaptırdık. Temiz suyu daha önce döşenen bir boru sistemiyle binanın dışındaki ana logara bağladık. Fakat binanın altında lokanta var ve tüm soğan sarımsak atıklarını logara atıyorlar. Ve şimdi binanın Bodrum\’un da merdiven dairesin de inanılmaz bir lağam kokusu ve gaz kokusu var. Hatta İSKİ ye müracaat ettik. Boruyu temizlemek için borunun içine su verip temizlemek istediler. Bu işlemi yaparken az kalsın zehirleniyorlardı. Çünkü çok yoğun bir gaz Bodrum\’a doldu. Ve bunu soğan ve sarımsakların çürümesi sonucu oluştuğunu söylediler. Lütfen bu konu ile ilgili bize yardımcı olun. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Teşekkür ederim
Öncelikle gaz olan bölüm havalandırmak mümkün ise iyice havalandırıp insan girecek düzeye getirilmesi gerekir. Havalandırma imkanı yok ise içeriye bir havalandırma fanı konularak gaz dışarı atılmalıdır. Daha sonra binanın bodrumundaki bu rögar sistemini dışarı alınabiliyorsa daha sağlıklı olur. Eğer rögar dışarda bir yere yapılamıyorsa sızdırmazlık sağlanacak şekilde özel bir kapak yapılarak ve borulara es yapılarak sorun çözülebilir.
merhaba. musluktan akan şebeke suyunda kötü bir koku var. apartmanda bu sorunu sadece biz yaşıyoruz. iski kendi yolladıkları suda problem olmadığını söyledi. kendi tesisatınıza baktırın dedi. bunun için ne yapabiliriz? teşekkürler.
Tesisat borularının içini basınçlı yıkama yapan makineyle temizletebilirsiniz.
bahçe dublex evimizin altkatındaki tuvaletinin gırtlak borusunu fare kemiriyor .yapılacak şeyler nelerdir ortalma maliyet nedir yarıdmıc olursanız sevinirşm
Farenin kemirmesine engel olmak için tek yapmanız gereken demirden borular kullanmak bu mümkün olmayacağı için gırtlak hortum yerine sağlam pvc sert malzemeden yapılmış bir boru kullanmak
Merabalar iyi aksamlar yapilacak bir cok islem var konuyla alakali bilgi icin 053451xxxx bilgi edinebilirsiniz
Rogarimiza cekvalf tatirmak istiyoruz. 2 ragor var. Kazi islerini biz yapariz ve cekvalfi de aliriz. Siz gelip montajini yaparsaniz ucreti ne kadar olur.teşekkürler. hayırlı işler .istanbul basaksehir..
Tan bey anladığım kadarıyla lağım kokusunu ortadan kaldırmak için binanın ana tesisat borusuna çekvalf taktırmak istiyorsunuz. Fakat bu sorunu çekvalf takılarak çözemezsiniz.
Ayni sorun bendede var peki cözüm nedir
Merhaba yeni aldığım dairenin tuvaletinde havalandırma penceresi bulunmamaktadır. Müteahhit buraya havalandırma olmayacağını söyledi. Bu konuda bir yaptırıma gidilebilir mi
Yapı firmasının alt yapıda en az 5 yıl garantisi vardır. Tüketici mahkemesinde şikayetinizi belirtebilirsiniz. Sorunu çözdürüp faturayı firmaya ödete bilirsiniz.
Lavabomuzda arada sırada kutu lağım kokusu gibi kokular gelir bunu kırık çıkık olmadan makul bir fiyatla yapabilir misiniz yada ne kadara yaparsınız bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Koku nun neden oluştuğunu tespit edebiliriz. Bu işlemle ilgili detaylı bilgi için şirketimize ulaşabilirsiniz.